top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ruim 60.000 deelnemers aan de 68e Jeruzalemmars


Foto gemeente Jeruzalem


Ruim 60.000 deelnemers van over de hele wereld namen woensdag deel tijdens de Soekot-feestdag, op de 68e Jeruzalemmars. De mars, die het 68e jaar sinds de oprichting ervan markeert, is de eerste gevestigde en grootste mars in Israël en wordt een onafscheidelijke traditie tijdens de Soekot-feestdag.


Foto gemeente Jeruzalem


Dit jaar was er een recordaantal landen en deelnemers. Meer dan 60.000 deelnemers, waaronder vele delegaties uit het hele land en tientallen uit 90 landen over de hele wereld, namen deel en marcheerden door de unieke landschappen van de stad. Onder de deelnemende landen: de VS, Angola, Bolivia, Bulgarije, China, Italië, Chili, Indonesië, Brazilië, Fiji, Taiwan, Singapore, Noorwegen, Australië, Canada, Japan en meer.

Foto gemeente Jeruzalem


De Jerusalem March omvatte dit jaar drie hoofdevenementen: ochtendroutes door de prachtige natuurpaden van Jeruzalem, een gigantische picknick voor gezinnen in het Sacher Park en een feestelijke parade door de straten van het centrum van Jeruzalem onder leiding van de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, vergezeld door het politieorkest en veiligheidstroepen.


Foto gemeente Jeruzalem


Bovendien bestond de mars uit fanfares, IDF-soldaten, straatartiesten, dansgroepen, vaandeldragers en meer. Deze gingen vergezeld van gigantische poppen met personages uit kindersprookjes en -fantasie, een Braziliaanse band, dansers en andere attracties die het evenement bijzonder feestelijk maakten.

Foto gemeente Jeruzalem


De Jeruzalemmars is het hoogtepunt van de Sukkot vakantie-evenementen in de gemeente Jeruzalem, waaronder de belangrijkste vergevingsevenementen (Slichot) in de Sultan's Pool, het Safra-plein en de buurten, een Soeka op het Safra-plein, Saharna, festivals en andere evenementen.

133 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page