top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

's Werelds eerste slimme kamer voor ziekenhuisinventaris


Van links, Dror Peer, plaatsvervangend administratief directeur en inkoopmanager van het Galilee Medical Center; Yoav Kastel, CEO van Autonomi; GMC CEO Prof. Masad Barhoum; Sarel-topman Avi Buskila. Foto door Roni Albert via ISRAEL21C


Het Galilee Medical Center in Noord-Israël heeft onlangs het lint doorgeknipt van een unieke slimme kamer voor inventarisbeheer in operatiekamers.


Dit unieke systeem is in Israël ontwikkeld door softwarebedrijf Autonomi van Bnei Brak in samenwerking met het in Netanya gevestigde Sarel, dat medische apparatuur en medicijnen levert aan Israëlische openbare ziekenhuizen.


Yoav Kastel, CEO van Autonomi, zei: "Na jarenlang systemen te hebben ontwikkeld voor het beheer van de voorraad geneesmiddelen op recept voor de Amerikaanse markt, zijn we naar het volgende niveau gegaan en hebben we het systeem uitgebreid om de inventaris van medische apparatuur in medische instellingen in het algemeen en in operatiekamers in het bijzonder te beheren”.


Kastel zei dat voorraadbeheer of operatiekamers een complexe handmatige taak is die foutgevoelig is.


Gemiddeld wordt 15 procent van de medische apparatuur en medicijnen in ziekenhuizen weggegooid of verloren als gevolg van overbestelling, en soms worden medische procedures uitgesteld vanwege een gebrek aan real-time voorraad.


"Gebrek aan voorraad kan leiden tot dringende en dure leveringen en zelfs tot medische noodgevallen, en aan de andere kant vervalt soms overtollige voorraad", aldus Kastel.


Overschakelen naar de nieuwe autonome 'smart room'-technologie vereist geen nieuwe infrastructuur, voegde hij eraan toe.


“Met behulp van het autonome systeem is het mogelijk om op elk moment te weten wat de voorraadniveaus per item zijn, zodat het medisch centrum nieuwe bestellingen plaatst op basis van minimale hoeveelheden die het in het beheersysteem bijwerkt”, aldus Kastel.


Het systeem houdt medische apparatuur bij vanaf het moment dat deze het medisch centrum binnenkomt tot aan het gebruik ervan, inclusief implantatie in het lichaam van een patiënt.


Avi Buskila, CEO van Sarel, zei dat het automatiseren en stroomlijnen van het inventarisatieproces het medisch personeel in staat stelt patiënten efficiënt te behandelen en hen beter van dienst te zijn.


"We beschouwen het als een groot voorrecht om de eerste te zijn die dergelijke technologie in Israël leidt en zijn ervan overtuigd dat meer ziekenhuizen deze zullen willen toepassen om de huidige werkprocessen vooruit te helpen", zei Buskila.76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page