israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Samenwerking IAI en Duitse bedrijf Hensoldt werpt vruchten af


Duits F124 luchtverdedigingsfregat. Foto IAI


De samenwerking die het Duitse bedrijf Hensoldt, leverancier van sensoroplossingen is aangegaan met Israel Aircraft Industries (IAI) werpt haar vruchten af. Het bedrijf gaat samen met IAI nieuwe radars aan de Duitse marineleveren om de sensortechnologie van de F124 luchtverdedigingsfregatten te moderniseren.


Het Federale Bureau van Bundeswehr Equipment, Information Technology and Operation (BAAINBw) heeft een order geplaatst ter waarde van ongeveer 200 miljoen euro voor de levering en installatie van vier sensorsystemen bestaande uit respectievelijk radar en IFF-systeem.


Met deze bestelling zullen de radars van het F124-fregat worden opgeknapt om veroudering van elektronische componenten tegen te gaan. De opdracht markeert tevens het begin van de ontwikkeling van nationale capaciteiten op het gebied van Ballistic Missile Defense (BMD).


Het omvat een walfaciliteit die een volledig functionele kopie is van de scheepsradars. Het maakt niet alleen training voor gebruikers en servicetechnici mogelijk, maar maakt het ook mogelijk om verdere ontwikkelingen op het land te testen voordat ze aan boord worden geïnstalleerd.


Hiertoe is Hensoldt een strategische samenwerking op het gebied van BMD-capabele breedbereikradars in S-band aangegaan met IAI-dochter ELTA Systems Ltd. Dit levert de Duitse klant een combinatie van een nationale partner voor certificering en langdurige termijnondersteuning, evenals op de markt beschikbare systemen die in het veld zijn uitgeprobeerd en getest.


Eerder werd het contract voor de modernisering van luchttoezicht op land in het HADR NF-programma, ook gebaseerd op een samenwerking met IAI's ELTA, toegekend aan Hensoldt.


De radars die in beide projecten worden gebruikt, zijn qua constructie grotendeels identiek en bieden dus ook de klant voordelen op het gebied van logistieke bevoorrading en dus de langdurige werking van de systemen. Op deze manier kunnen verdere ontwikkelingen ook transversaal worden gebruikt en dus kosteneffectiever worden ingevoerd.

598 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws