top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Samenwerking IAI en Hensoldt op het gebied van ballistische raketverdedigingscapaciteiten


Foto via IAI.


Israel Aerospace Industries (IAI) is een samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf Hensoldt om nieuwe radars te leveren aan de Duitse strijdkrachten om hun luchtruimbewaking te moderniseren en Ballistic Missile Defense (BMD) capaciteiten op te bouwen.


De Federal Office of Bundeswehr Equipment, Information Technology and In-Service Support (BAAINBw) heeft een bestelling geplaatst voor de levering en installatie van vier langeafstandsradars ter waarde van ongeveer 200 miljoen euro als onderdeel van het "Hughes Air Defense Radar Nachfolgesystem" (HADR NF) programma.


Hiervoor is Hensoldt op het gebied van BMD-capabele langeafstandsradars een samenwerking aangegaan met IAI-dochter ELTA Systems Ltd. Het HADR NF-systeem werkt in de S-band, waardoor in vergelijking met andere systemen nauwkeurige target-acquisitie mogelijk is.


Dankzij de samenwerking van IAI krijgt de Duitse klant een combinatie van een nationale partner op het gebied van systeemintegratie, certificering en langdurige ondersteuning, evenals conceptbeproefde, marktgeperfectioneerde systemen.


Jarenlang heeft Europa te maken gehad met wapendreigingen op lange afstand. Als antwoord op deze dreiging zijn de Europeesche NAVO-landen overeengekomen een verdedigingsmechanisme op te zetten en uit te breiden. De nieuwe capaciteiten die in de Duitse krijgsmacht zullen worden geïntegreerd, zullen hieraan bijdragen.
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page