top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Samenwerking Sami Shamoon College of Engineering met UEMF Universiteit in Marokko


Sami Shamoon College of Engineering Ashdod. Foto Wikipedia


Het Sami Shamoon College of Engineering (SCE) in Ashdod heeft zondag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Euro-mediterrane Universiteit van Fez (UEMF: L'Université Euromed de Fès) in Marokko.


De overeenkomst omvat samenwerking op het gebied van academisch onderzoek en het indienen van onderzoeksvoorstellen bij de Europese Unie, evenals de bevordering van delegaties naar studentenuitwisselingen en faculteitsleden. Het werd ondertekend door UEMF-voorzitter Prof. Mustafa Bosmina en SCE-voorzitter Prof. Shimon Levitsky, evenals de rector van het college, Prof. Yehuda Hadad, meldt The Jerusalem Post.


De UEMF, gevestigd in de op een na grootste stad van Marokko, Fez, ondertekende de overeenkomst te midden van de opwarming van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël en Marokko sinds de normalisatieovereenkomst tussen Israël en Marokko in 2020.


"De ondertekende overeenkomst zal beide instellingen voor hoger onderwijs helpen om academisch onderzoek te verbeteren, uit te breiden en te verdiepen en onderzoeksprogramma's te ontwikkelen", aldus Hadad.


33 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page