israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Samenwerking UBQ Materials and Plastics App maakt duurzaam 3D-printen functioneel


Ter illustratie. Foto UBQ


UBQ Materials , ontwikkelaar van het meest klimaatpositieve thermoplastische materiaal op de markt, kondigde vandaag een samenwerking aan met Plastics App , een toonaangevend R & D-bedrijf in op maat gemaakte applicative innovatie voor polymeren en kunststoffen.


Samen hebben de twee bedrijven een nieuw filament gelanceerd met een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk om duurzame en milieubewuste productie mogelijk te maken.


3D-printen wordt algemeen erkend als milieuvriendelijk en is een veelzijdige fabricagetechniek die minder energie en grondstoffen gebruikt dan traditionele productiemethoden. Er is in de hele branche aanzienlijke R&D geïnvesteerd met als doel de koolstofvoetafdruk van de materialen die bij 3D-printen worden gebruikt, te verkleinen.


Tot op heden zijn de meest duurzame 3D-filamenten grotendeels gebaseerd op een glycol-gemodificeerde versie van polyethyleentereftalaat (PETG), dat beperkte eigenschappen heeft en beperkt kan worden tot dimensionale modellen en dummy's.


UBQ Materials zet ongesorteerd afval dat bestemd is voor de vuilstort, om in een duurzame, klimaatpositieve en kostenconcurrerende thermoplast (UBQ ™) die harsen op oliebasis vervangt voor de productie. Plastics App heeft UBQ binnen filamenten ontwikkeld, die, wanneer toegepast op 3D-printen, duurzame toepassing uitbreiden naar functionele toepassingen zoals mallen, armaturen en reserveonderdelen.


"De combinatie van onze end-to-end-ontwikkelingsmogelijkheden voor filamenten met het klimaatpositieve materiaal van UBQ heeft duurzame kansen geopend voor industrieën zoals de automobielindustrie en huisvesting, waar volledig functionele prototyping een essentieel onderdeel is van zowel R&D als kleinschalige productie", aldus Dr. Yanir Shaked, oprichter en algemeen directeur van Plastics App.


"Het gebruik van milieubewust materiaal om functionele prototypes in 3D te printen vanaf de vroege ontwikkelingsstadia, helpt bedrijven om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken zonder concessies te doen aan de productfunctionaliteit," voegt hij eraan toe.


UBQ is al gebruikt door grote multinationale ondernemingen, omdat het is opgenomen in eindproducten in verschillende industrieën. Nu het materiaal wordt gebruikt om prototypes te maken, kunnen fabrikanten het uiterlijk, het gevoel en de prestaties van deze prototypes beter afstemmen op hun eindproducten.


"Door 3D-printfilamenten op de markt te brengen, kan UBQ de grenzen testen en de grenzen van traditionele plastic fabricagetechnieken overschrijden", zegt Tato Bigio, medeoprichter en CEO van UBQ Materials. “De veelzijdige toepassingen van UBQ ™ zorgen ervoor dat het in een breed scala van producten kan worden opgenomen, waardoor de uitstoot wordt verminderd en de vorming van vuilstortplaatsen wordt voorkomen. Deze samenwerking vergroot het bereik van bedrijven die hun processen kunnen verfijnen en tegelijkertijd hun energieverbruik kunnen verminderen. "


UBQ zal worden verwerkt in vier soorten koolstofarme duurzame filamenten. Perform Q is een hoogwaardig UBQ / polypropyleen filament dat geschikt is voor standaardtoepassingen; Perform QCF , dat koolstofvezels heeft, is een versterkt filament op basis van UBQ / polypropyleen dat geschikt is voor veeleisende toepassingen. Beide kwaliteiten zijn beschikbaar op nieuwe PP- of PCR PP-dragers.

23 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws