top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sara Netanyahu op condoleance bezoek bij de familie Moreno, die hun zoon Itay verloren


Foto GPO


Sara Netanyahu bracht vandaag, woensdag, een condoleance bezoek aan de familie Moreno, die hun zoon Itay verloor, een soldaat in de Maglan- eenheid, die sneuvelde in de strijd met terroristen in Zikim vandaag een week geleden.


De vader Moshe Moreno, is de neef van mijn overleden partner. Ik kon hier helaas niet bij zijn vandaag, vanwege het risico dat er nog altijd bestaat om verre afstanden te rijden.

Itay viel 17 jaar nadat zijn oom, luitenant-kolonel. Emmanuel Moreno, viel. Dertig minuten voor de slag bij Zikim zag Itay zijn vader Moshe, die naar het zuiden kwam om vrijwilligerswerk te doen.

Foto GPO


Mevrouw Netanyahu omhelsde en bood haar steun aan de familie en hoorde van hen verhalen over Itay's grote heldenmoed en zijn belangrijke bijdrage aan de veiligheid van Israël.

Sara Netanyahu zat bij de ouders, Moshe en Tami, de grootouders, Moshe en Margalit, en grootouders Ilan, de boer van mijn overleden partner, en Sylvia Moreno, die dus een week geleden hun kleinzoon Itay verloren en hun zoon Emmanuel 17 jaar geleden verloren.

Mevrouw Netanyahu zat toen privé bij de jonge weduwe Gal, omhelsde haar en bood haar steun aan, en hoorde over haar man en de moeilijkheden naast haar geloof in de gerechtigheid van onze zaak.

Foto GPO


Sara Netanyahu zei [vertaald uit het Hebreeuws] :

“Ik heb een voorbeeldige familie ontmoet, een familie van helden. Ons gemeenschappelijke lot verbindt onze twee families. Namens alle burgers van Israël heb ik ze vanuit het diepst van mijn hart omarmd. We zullen Itay altijd herinneren, die een held was van Israël net als zijn oom Emmanuel.

Foto GPO


Ik weet dat Emmanuel is opgegroeid met het verhaal van de heldenmoed van Yoni Netanyahu, en Itay is opgegroeid met het verhaal van de heldenmoed van Emmanuel Moreno. Dit is de keten van generaties en de heldenmoed van ons volk, sinds de dagen van Jozua en de Makkabeeën. Ik weet dat veel soldaten het verhaal van Itay's heldenmoed zullen bestuderen.

Het volk Israël omhelst je. Het volk Israël zal altijd bij je zijn. Mogen hun herinneringen gezegend worden en voor altijd in onze harten verankerd worden."

301 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Janny Bloemendal
Oct 18, 2023

Wat een verdriet

Like

HansLa23+
Oct 18, 2023

R.I.P. Hero 🙏

Like
bottom of page