top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Satelietbeelden tonen dat branden rond Jeruzalem waarschijnlijk zijn aangestoken


Screenshot Channel 13 News.


Op foto's die NASA aan de Israëlische krant Ynet heeft verstrekt is te zien dat de branden rond Jeruzalem op drie verschillende punten zijn begonnen wateerdere aannames bevestigd dat de branden door menselijke oorzaken zijn begonnen.


Volgens de satellietbeelden begon de brand zondag om 15.00 uur, tegelijkertijd op drie, niet met elkaar verbonden en ver weg gelegen locaties.

De NASA satelietbeelden waarop de drie plaatsen waar de branden tegelijkertijd beginnen. Foto via Ynet.


"De afstand tussen elk van de brandpunten is ongeveer vier kilometer, en ze bevinden zich in de buurt van Beit Meir, Shoeva, Ramat Raziel en Givat Ye'arim, plaatsen die allemaal zwaar werden getroffen door de branden", zegt Amitai Dan, een informatiebeveiligingsonderzoeker en inlichtingenanalist tegen de krant.


De brandweer en de politie van Jeruzalem zeiden eerder al dat ze er rekening mee hielden dat de branden al of niet moedwillig door mensen waren gesticht.


Volgens een tweet van de doorgaans betrouwbare nieuwssite RealNews il zouden vanmorgen twee verdachten zijn opgepakt voor ondervraging, waarbij met nadruk werd gesteld dat het geen Arabieren waren.

93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page