israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Save a Child's Heart biedt levensreddende hartbehandeling aan buitenlandse kinderen


De Israëlische NGO Save a Child's Heart biedt kinderen levensreddende operaties die in hun thuisland niet beschikbaar zijn, met meer dan 6.000 kinderen uit 63 landen over de hele wereld, ongeacht de betrekkingen met de Joodse staat.


Vier kinderen zullen dit jaar de Internationale Kinderdag in Israël op een bijzonder spannende manier vieren.


Elk van de vier kinderen kwam uit een ander land als onderdeel van de activiteiten van de NGO Save a Child's Heart om levensreddende hartoperaties te ondergaan.


Ze werden allemaal geboren met misvormingen die hartaandoeningen veroorzaakten en die een operatie nodig hadden om hun leven te redden. Deze operatie is echter niet beschikbaar in hun thuisland en dus werden ze helemaal naar Israël gevlogen om het geschenk van een hersteld hart te ontvangen.


Israëlische artsen in het Wolfson Medical Center zullen de operaties uitvoeren bij de kinderen in de leeftijd van tien maanden tot 16 jaar.


De kinderen die dit jaar hun hart cadeau hebben gekregen zijn Florim uit Kosovo, Robert uit Ghana, Kauthar uit Zanzibar en Kidus uit Ethiopië.


Florim uit Kosovo, Robert uit Ghana, Kauthar uit Zanzibar en Kidus uit Ethiopië. Foto via Save a Child's Heart


Voorzitter van Save a Child's Heart International Morris Kahn zei: "In mijn boek is elke dag dat het leven van een kind wordt gered een kinderdag!"


"Het redden van een kinderhart gaat niet alleen over het redden van het hart van kinderen op een fysieke manier. Het feit dat deze kinderen worden blootgesteld aan verschillende culturen en begrijpen dat het niet alleen zij zijn die lijden aan een hartaandoening en dat artsen uit Israël hun operaties uitvoeren - geeft hen een ander perspectief op de mensheid en zal hun toekomst zeker op een betere manier beïnvloeden", legt Kahn uit.


Save a Child's Heart heeft sinds de oprichting in de loop van 25 jaar meer dan 6.000 kinderen uit 63 landen behandeld, hetzij tijdens missies naar die landen, hetzij door de kinderen voor behandeling naar Israël te brengen.

Elk van de vier kinderen kwam uit een ander land als onderdeel van de activiteiten van de NGO Save a Child's Heart om levensreddende hartoperaties te ondergaan.
17 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws