top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Schoten op IDF-troepen afgevuurd tijdens arrestatie Jibril Zabeidi


Screenshot Twitter


Tijdens een gezamenlijke antiterrorisme-activiteit van de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie in de stad Jenin vandaag, werd Jibril Zubeidi, een Tanzim-militair uit Jenin, aangehouden na inlichtingen van ISA.


Zubeidi is betrokken bij terroristische activiteiten tegen veiligheidstroepen en het plannen van aanslagen. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van het lichaam van Tiran Fero.

Zubeidi gaf zich over aan de troepen bij hun aankomst in de woning waarin hij verbleef. De troepen vinden een grote hoeveelheid munitie.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens de activiteit schoten gewapende personen op de strijdkrachten die met scherp vuur reageerden. Tijdens de zoektochten van de strijdkrachten in het gebied werd ook munitie in een voertuig aangetroffen. Verder slingerden verdachten explosieven en stenen naar de strijdkrachten.


Rapporten geven aan dat de lokale afdeling van de al-Quds-brigades van de Palestijnse Islamitische Jihad heeft verklaard dat ze tijdens de arrestatieoperatie op Israëlische troepen heeft geschoten. Op video's zijn ook explosies te zien en is het geluid van geweerschoten hoorbaar.

Getuigen beweren dat tijdens de operatie een explosief is geschoten in het huis van Zubeidi. Toen ze de stad binnenkwamen, kwamen Israëlische militairen en grenspolitie onder vuur te liggen van lokale schutters.


De strijdkrachten verlieten de stad, er werden geen verwondingen bij de troepen gemeld.


120 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


R Thomasson
R Thomasson
Feb 12, 2023

Vanzelfsprekend moeten de veiligheidstroepen terugschieten en de 'zevel' omleggen: OPGERUIMD STAAT NETJES. Ben Gvir heeft wat beloofd en hij moet aan zijn belofte houden. Het is net als in de reclame voor HG

HG doet wat het belooft https://www.youtube.com/watch?v=ZPmNM8wvdio

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Feb 12, 2023
Replying to

Natuurlijk schieten ze terug. Gelukkig heeft Ben Gvir hier niets mee te maken en dat het ministerie van Defensie samen met IDF

Like
bottom of page