top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Security guard op Westbank ernstig gewond nadat 16-jarige Palestijn in volle vaart op hem inreed


Na de terreuraanval bij controlepost Te'enim. Foto via ministerie van Defensie


Een Israëlische veiligheidsagent is maandagochtend vroeg ernstig gewond geraakt nadat een 16-jarige Palestijnse jongen met een auto in volle vaart op de controlepost was ingereden.


Na de aanslag openden andere veiligheidstroepen het vuur waarbij de Palestijn werd gedood.


Het incident vond plaats om ongeveer 01.30 uur bij het Te'enim-controlepost nabij de stad Tulkarem op de Westelijke Jordaanoever. De 34-jarige bewaker stond buiten de controlepost toen de 16-jarige Palestijn vol gas gaf en op hem inreed.


MDA-ambulance personeel zeiden dat de bewaker met verwondingen aan zijn ledematen, borst en hoofd in ernstige maar stabiele toestand naar het Sheba Medical Center in Tel HaShomer is gebracht.


De directeur-generaal van het ministerie van Defensie, Amir Eshel, die de plaats van de aanval bezocht, zei in een verklaring dat de bewakers bij de controlepost snel en resoluut hebben gehandeld.


“Dit is een serieuze aanval en we wensen de gewonde bewaker allemaal een spoedig herstel toe. De bewakers handelden snel, net zoals wij ze trainen – streven naar contact, raken de terrorist en beëindigen het incident binnen enkele seconden,” zei Eshel in een verklaring.
227 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page