top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sergeant Benyamin Gavriel Yona, 19: Hielp worstelende ouders met het betalen van de huur. Onderweg om een ​​Iron Dome-batterij aan te vullen op 7 oktober werd hij gedood door Hamas-terroristen

Sergeant Benyamin Gavriel Yona. Foto IDF woordvoerder


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Sergeant Benyamin Gavriel Yona, 19, een chauffeur van zware vrachtwagens bij de Israëlische luchtmacht uit Jeruzalem, werd op 7 oktober door Hamas-terroristen vermoord.


Yona reed samen met Cpt. Sahar Saudyan en sergeant. Nativ Kuzaro om de defensiebatterij aanvullen met onderscheppingsraketten, een paar uur na de dodelijke aanval van Hamas.


Hun basis lag in hetzelfde gebied als het Supernova-festival , waar honderden mensen omkwamen, en de raketten zijn vlakbij opgeslagen, niet ver van de batterij.


Alle drie werden doodgeschoten in hun voertuig. Hun lichamen werden enkele dagen later geborgen en geïdentificeerd. Zij waren de eerste Iron Dome-batterijoperatoren die tijdens de strijd omkwamen.


Op zijn laatste momenten stuurde Yona een bericht naar zijn familieleden, waarin hij hen vertelde hun deuren op slot te doen en zich in hun huizen te verstoppen.


Hij werd op 12 oktober begraven op de militaire begraafplaats Mount Herzl in Jeruzalem. Hij laat zijn ouders, Netanel en Sofia, achter, evenals zijn oudere zus, Elinor.


Yona wordt herinnerd als een jonge man die er altijd was voor zijn gezin en zijn ouders bij elke gelegenheid hielp.


Yona en zijn zus Elinor hadden een moeilijke jeugd, waarbij hun beide ouders ziek werden en grote hoeveelheden medische schulden opliepen, volgens een gedenkteken geplaatst door Yona's middelbare school, Boys Town Jerusalem.


Gedurende de hele middelbare school heeft Yona verschillende baantjes gehad om de rekeningen van zijn ouders te helpen betalen.


Desondanks legde het monument uit: “Hij handhaafde een kinderlijke onschuld en een constant, aanstekelijk optimisme.”


Yona's zus Elinor vertelde aan het Israëlische Channel 13 dat hij als kind een grappenmaker was met een grote persoonlijkheid die dol was op gummy snoepjes.


Volgens de Israëlische legerradio had Yona ook een zwak voor dieren. Hij reed ooit naar een legerbasis in de buurt van Bethlehem om vier puppy's te redden, verzorgde een gewonde vogel die hij op straat vond en nam een ​​verlaten konijn op.


Yona droomde ervan DJ te worden en was al begonnen met de aanschaf van apparatuur. Volgens zijn zus wilde hij zijn vriendin ook ten huwelijk vragen zodra hij zijn militaire dienst had beëindigd.


“Benyamin was een heel bijzonder persoon”, zei Elinor , volgens een lokale nieuwswebsite in Jeruzalem.


“Hij hield van muziek, hielp graag en was nergens bang voor. Voor mij was hij altijd een speels broertje.”


“Benyamin kwam op 13-jarige leeftijd rechtstreeks in mijn hart toen hij zich voor het eerst inschreef in Boys Town Jerusalem”, herinnert Hadas Knopf, een voormalige maatschappelijk werker op de school, zich in een herdenkingspost.


“Hij kreeg te maken met zware uitdagingen in zijn leven, maar had een groot hart voor iedereen en een glimlach die van binnenuit straalde. Niemand zal de prachtige ziel van Benjamin ooit vergeten.”

224 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


P Bakker
P Bakker
May 16

groot respect voor deze jongen, een goede doordouwer

de nabestaanden en vrienden wens ik erg veel sterkte met dit verlies

Like
bottom of page