top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sergeant Ravit Assayag, 19: Speelde graag gitaar op het strand. Gedood in de strijd tegen Hamas-terroristen in Moshav Yachini op 7 oktober

Ravit Assayag. Foto Israëlische politie


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Sergeant Ravit Chana Assayag, 19, uit Ashdod, werd op 7 oktober gedood in de strijd met Hamas-terroristen in Moshav Yachini.


Ravit, die zich eind 2022 bij de grenspolitie meldde, zei tegen haar partner dat ze haar moest dekken, aangezien zij de eerste was die een gebouw binnenstormde waar terroristen zich schuilhielden. Ze schoten haar neer en ze stierf aan haar verwondingen.


Ze werd op 9 oktober in Ashdod begraven. Ze laat haar ouders, Ruth Devora en Yehuda, en haar acht broers en zussen, Maor, Eden, Matan, Daniel, Adir, Sara, Chesed en Mazal achter.

Ravit hield van zingen en spelen op haar gitaar en orgel, wat ze zichzelf leerde, en hield ook van bakken en surfen. In haar vrije tijd bracht ze ook bruidsmake-up aan.


“Mijn geliefde zus was het beste en mooiste getalenteerde meisje”, schreef Ravits zus Eden op Instagram. “Ze deed alles. Ze wilde vechten. Ze vertelde me dat ze niet bang was en dat ze voor haar land wilde vechten.”


Ravits broer Maor schreef op Instagram dat haar creativiteit en moed prominente onderdelen van haar persoonlijkheid waren.


“Ze wist op de een of andere manier altijd wat ze wilde doen en niemand kon haar tegenhouden”, zei hij. “Haar energie straalde en raakte elk lid van onze familie.”

Maor zei dat Ravit meer tijd doorbracht met hun grootouders dan met hun andere kleinkinderen, hun zus met het Downsyndroom meenam op reis en altijd tijd doorbracht met haar nichtjes en neefjes.


‘Ze verspreidde overal gelach,’ zei hij. ‘Ze verspreidde goedheid.’


Ravits vriendin Nofar vertelde Ynet dat ze vanaf jonge leeftijd graag zong.

“Haar gitaar en het strand waren haar schuilplaatsen”, zei ze. “Bijna elke dag ging ze bij zonsondergang naar het strand en speelde gitaar. Haar stem was zacht en er was niemand die niet graag naar haar luisterde.”


Nofar voegde eraan toe dat Ravit haar talent voor een goed doel gebruikte en haar gitaar meenam om voor kinderen in het ziekenhuis te spelen. Ze zong ook tijdens elke herdenkingsdagceremonie toen ze op school zat.


Ravit's collega-grenspolitieofficier Staff Sgt. Ori Cohen vertelde Israel Hayom dat ze “iets speciaals was dat je niet elke dag ziet.”


“Ze gaf nooit op, zelfs niet als het moeilijk werd, en ze was een voorbeeld voor de andere officieren in de eenheid.”


Familievriend Leon omschreef Ravit op Instagram als een onafhankelijke en slimme meid “met een eeuwige glimlach voor al haar vrienden.”

248 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page