top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sergeant Shir Shlomo,19: vermoord op 7 oktober, had 'het grootste hart dat er was'

Foto IDF woordoverder


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those We Have Lost


Sergeant Shir Shlomo, 19, een soldaat van het Homefront Commando uit Netanya, werd op 7 oktober gedood toen Hamas-terroristen de Urim IDF-basis onder de voet liepen.


Ze werd op 10 oktober begraven op de militaire begraafplaats in Netanya. Ze laat haar ouders, Einat en Pinchas, en haar broers en zussen Adi, Tzachi en Sharon achter.


Haar familie zei dat Shir op de basis was, maar geen dienst had toen de aanval begon, en ze denken dat ze naar de oorlogskamer ging om een ​​veilige plek te zoeken nadat de raketten waren afgevuurd. Het was daar dat zij en vele anderen op de basis werden doodgeschoten door de terroristen die de kamer binnendrongen.


Haar goede vriend, Netanel Avraham, schreef op Instagram dat hij “nog steeds wacht op een knuffel en een ‘goedemorgen’ van jou. Wanneer komt het?”


“Shir had het grootste hart dat er was”, voegde hij eraan toe. “Ze zorgde altijd voor iedereen, keek altijd hoe ze kon helpen, liefhebben en omhelzen in elke mogelijke situatie.”


Haar moeder, Einat, vertelde een lokale Netanya-nieuwssite dat Shir “een getalenteerd meisje was dat uitblonk in alles wat ze deed, of het nu op school of in het leger was.”


Einat zei dat ze “niet zo lang geleden een certificaat van uitmuntendheid in het leger ontving. Want dat was mijn dochter. Prachtig. Shir hield van haar legerdienst en ook van haar rol. Ze was een geliefd meisje dat altijd omringd was door vrienden. Ook in het leger werd ze omringd door mensen die van haar hielden. Haar dood is gewoon een enorm verlies.”

Haar moeder vertelde Ynet dat Shir ‘er altijd voor zorgde dat het met iedereen in huis goed ging en zichzelf opzij zette voor alle anderen. We hadden een nauwe band, we waren altijd samen, ze vertelde me alles, vooral als ze zich zorgen maakte.”


De middelbare school die ze bezocht in Netanya organiseerde ter ere van haar een jaarlijkse dag lichamelijke opvoeding op haar verjaardag, daarbij verwijzend naar haar liefde voor sport en beweging, en speelde tijdens het evenement een afspeellijst met haar favoriete liedjes, waarbij ze ook opmerkte wat haar motto was: “ Een glimlach is vreugde en vreugde is de kracht om door te gaan.”

399 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page