top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Shaare Zedek Medisch Centrum coronavirusvaccins geen risico voor zwangere vrouwen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Na analyse van gezondheidsgegevens van 3.000 vrouwen in het Shaare Zadek ziekenhuis in Jeruzalem blijkt dat coronavirusvaccins het zwangerschapsrisico niet verhogen, maar het oplopen van COVID-19 kan vrouwen iets kwetsbaarder maken voor vroegtijdige bevalling, aldus de artsen die het onderzoek hebben uitgevoerd.


Artsen in het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem keken naar de gegevens van 3.000 vrouwen en vonden geen correlatie tussen inenting en zwangerschapsgerelateerde complicaties. Ze vonden zelfs vroege tekenen dat baby's van gevaccineerde moeders minder kans zouden hebben op complicaties, aldus The Times of Israel.


"We wilden zien of de vaccins enig effect hebben op ongeboren baby's, en we zagen dat er absoluut geen zwangerschapscomplicaties zijn als gevolg van vaccinatie" zei Dr. Misgav Rottenstreich, "wat het onderzoek wel duidelijk maakte was een licht verhoogd risico om vroeg te bevallen voor degenen die COVID hebben opgelopen, zelfs als ze herstelden".


Terwijl 2,8 procent van de gevaccineerde en niet-gevaccineerde vrouwen voortijdig bevallen, liep het percentage op tot 3,4% bij vrouwen die het virus hadden opgelopen en herstelden.


Rottenstreich voegde eraan toe dat " dit voornamelijk infecties betreft die dicht bij de bevallingsdatum liggen, waardoor moeders het risico lopen op vroeggeboorte".


Het onderzoek dat in april eindigde, bevestigd de eerdere bevindingen , "dit is een grote studie, wat betekent dat onze conclusies solide zijn. We hopen dat deze studie het aantal zwangere vrouwen dat het vaccin krijgt zal verhogen, omdat er velen zijn die bang zijn om het vaccin te krijgen vanwege zorgen over zwangerschap," aldus dr. Rottenstreich.


Andere gepubliceerde onderzoeken, zoals een analyse van meer dan 17.000 vrouwen die vorige week door het Journal of the American Medical Association werden gepubliceerd, hebben echter ook aangetoond dat vaccins veilig zijn voor zwangere vrouwen.


Rottenstreich, voegde eraan toe dat hij geen medische verklaring heeft voor de mogelijke positieve gevolgen, zoals:

  • Intensive care kwam iets vaker voor bij de baby's van niet-gevaccineerde vrouwen, van wie 4,5% op de IC belandde, terwijl 4,1% van de baby's met gevaccineerde moeders daar terechtkwam. Het percentage was 5,2% bij kinderen van wie de moeder COVID-19 opliep en herstelde.

  • 0,8% van alle baby's van gevaccineerde moeders had ademhalingsondersteuning nodig, vergeleken met 1,5% van de baby's van niet-gevaccineerde en 1,1% van degenen van wie de moeder herstelde van het coronavirus.

Professor Sarina Grisaru, directeur van Shaare Zedek's Wilf Women and Infant Center en co-auteur van de studie, voegde in een reactie eraan toe dat: "onze studie onthulde dat het virus het potentieel heeft om zowel de moeder als het kind negatief te beïnvloeden, terwijl het vaccin alleen de gezondheid van aanstaande moeders verbetert en hen in staat stelt hun levensstijl voort te zetten zonder dat ze geïsoleerd hoeven te worden van de algemene bevolking".

48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page