top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Shabbat-tafelgesprek inspireert tot hulpmiddel om cannabisgebruik af te wegen


De Grinder&Scale streeft naar een betere controle over de cannabiservaring. Foto met dank aan Gramss via ISRAEL21c


In Israël is het vrij normaal dat innovaties worden geïnspireerd door het stimuleren van Shabbat-tafelgesprekken. Vrijdagavonden zijn prime time voor uitgebreide families en vrienden om te schmoozen tijdens een meergangenmaaltijd.


Het is dan ook niet verwonderlijk dat Aviel Cohen zijn idee voor een nieuwe gadget kreeg tijdens een vrijdagavondtafelgesprek met zijn ouders. Maar het is een beetje ongebruikelijk omdat zijn uitvinding een gadget is waarmee cannabisgebruikers rooksessies kunnen controleren en volgen.


“Mijn ouders zijn allebei arts. Ik ben opgegroeid in een liberaal huis waar we elk Shabbatdiner over veel onderwerpen spraken en één gesprek ging over medicinale cannabis”, herinnert Cohen zich.


“Mijn vader vergeleek cannabis met de wijnwereld. Wijnconsumenten hebben toegang tot veel informatie, zoals waar en hoe de druiven groeiden en hoe lang de wijn rijpte. Hij zei dat dit met cannabis zou kunnen gebeuren als het een legaal product wordt.”


De overpeinzingen van zijn vader "stimuleerden me om anders over cannabis te denken", zegt Cohen. "Het bracht me naar een hoger niveau om cannabis te zien als meer dan een wiet om je een goed gevoel te geven."


Cohen eet af en toe een jointje, maar hij is in de eerste plaats een ondernemer gericht op efficiëntie.


"Ik vind het leuk om te zien hoe dingen beter kunnen werken voor consumenten", vertelt hij aan ISRAEL21c.


“Zelfs als kind probeerde ik erachter te komen hoe ik dingen beter kon doen. Later studeerde ik rechten en bedrijfsbeheer en stapte ik over naar de wereld van het ondernemerschap om efficiëntere oplossingen aan het publiek te brengen. Het idee van de Gramss Grinder&Scale sloot echt aan bij deze visie.”


De Gramss Grinder&Scale. Foto met dank aan Gramss via ISRAAEL21c


De Grinder&Scale, die deze zomer voor $ 49 debuteert in Noord-Amerika, combineert een handmatige kruidenmolen met een elektronische weegschaal en een smartphone-applicatie.


Het apparaat helpt gebruikers precieze hoeveelheden af ​​te meten voor nauwkeurige microdosering, en leert hun voorkeuren zodat het de ideale hoeveelheid van een bepaalde cannabissoort kan aanbevelen. De app verzendt rooksessiegegevens naar de gebruiker en/of een zorgverlener."Naarmate cannabis meer algemeen geaccepteerd en legaal wordt in verschillende delen van de wereld, is het essentieel om te begrijpen hoe belangrijk het is om de consumptie ervan te beheersen en cannabis op een beter opgeleide manier te consumeren", zegt Cohen.


Beheersing van de ervaring


Foto met dank aan Gramss via ISRAEL21c


Voor medicinale gebruikers, zegt hij, helpt de Grinder&Scale om een ​​vast therapeutisch regime te handhaven terwijl de negatieve bijwerkingen worden verminderd.


"Er is behoefte aan hulpmiddelen om cannabis onder controle te houden, zoals je doet met antibiotica, zodat artsen echt het gevoel krijgen dat ze een medische behandeling geven in een vaste dosis en de consumptie monitoren om een ​​nog betere behandeling te bieden."


Voor recreatieve gebruikers is het systeem bedoeld om hen te helpen de gewenste effecten van ontspanning, creativiteit of socialisatie te bereiken.


"Producenten kruisen soorten om nieuwe effecten te bereiken en daarom een ​​scala aan toepassingen. Of het nu gaat om kwantiteit, kwaliteit, soort of welke variant dan ook, ze hebben allemaal invloed op de consumptie-ervaring.”


Voor beide typen gebruikers kan het hardwaresysteem helpen geld te besparen – cannabis is immers niet goedkoop – en de AI- software levert waardevolle gegevens op.


"We begrepen dat er gegevens ontbreken voor zowel medische als recreatieve behoeften", zegt Cohen. “Er zijn ongeveer 1.000 soorten stammen. Elk heeft verschillende effecten en het is moeilijk om de soort aan elke gebruiker aan te passen. De manier om dit mogelijk te maken is data.”


Lancering in NY

De opgestarte Gramss-startup, die nu geld begint in te zamelen, werd opgericht in Ra'anana. Cohen verhuisde een paar maanden geleden naar New York om daar commercialiseringsactiviteiten op te zetten.


"New York is een nieuwe gelegaliseerde cannabismarkt en ook een financieel centrum", benadrukt hij.


De Gramss Grinder&Scale. Foto met dank aan Gramss via ISRAEL21c


De op batterijen werkende, oplaadbare Grinder&Scale is verkrijgbaar in Noord-Amerika (en binnenkort in Israël) via de Gramss-website en zal in eerste instantie worden verkocht in high-end apotheken in New York.


“We gaan dan langzaamaan onze zenders uitbreiden”, zegt Cohen. "De Amerikaanse markt, zowel medisch als recreatief, is op zoek naar dit soort producten."


Om maar een voorbeeld te noemen: de Grinder&Scale zou goed passen bij de "Pot Moms" -beweging in de Verenigde Staten, die pleit voor verantwoord cannabisgebruik als een verbetering van de opvoedingservaring.


"Ze staan ​​te popelen voor oplossingen om het op een beter opgeleide manier te consumeren, zodat je plezier kunt hebben en toch verantwoordelijk kunt zijn", zegt hij.


Klik hier voor meer informatie.
54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page