top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Shachar Kadman, 34: wetenschapper die furore maakte in de voedingstechnologie. Vermoord toen hij op 7 oktober probeerde het muziekfestival te ontvluchten

Shachar Kadman. Foto Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Shahar Kadman, 34, uit Ranen, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het Psyduck-muziekfestival nabij kibboets Nir Oz.


Op de ochtend van 7 oktober kon Kadman zijn auto bereiken en begon weg te rijden terwijl hij telefonisch contact hield met zijn familie. Hij belde zijn moeder en zei dat er raketten waren en dat hij niet zeker wist waar hij heen moest. Toen hoorde zijn moeder op de achtergrond stemmen in het Arabisch spreken, en de lijn werd dood.


Hij werd een aantal dagen als vermist beschouwd totdat zijn lichaam op 13 oktober werd gevonden. Hij werd begraven op 16 oktober en laat zijn vrouw Ayelet, zijn ouders Yoram en Ronit, en zijn broers en zussen Shira, Omri en Orna achter.


Kadman had een passie voor milieubehoud en behaalde een masterdiploma in biochemie, voedingswetenschappen en voeding aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Al deze passies en vaardigheden kon hij gebruiken in zijn werk bij zuivelbedrijf Tara.

Zijn collega Ifat Dayan Atias schreef dat hij buitengewoon slim, hardwerkend, creatief, geestig was en een sterke arbeidsethos had.


“Hij was geliefd bij iedereen, een man van het volk.”


Volgens een Globes -rapport werd hij onlangs ook gekozen om deel uit te maken van het milieuteam van Israel's Central Bottling Company, waar hij opviel door zijn creatieve denkwijze en toewijding aan zijn werk.


Zijn dierbaren prezen hem online, terwijl zijn broers en zussen naar Facebook gingen om hun verdriet te delen.


“Je was vele dagen vermist”, schreef Kadmans broer Omri, die werd opgeroepen voor de IDF-reservaten toen de oorlog uitbrak. ‘En nu werd je gevonden terwijl je op de dansvloer lag met je vrienden, die als een liefhebbende familie voor je waren.’

‘Rust in vrede, mijn broer, Sachar. Mijn resterende kracht zal worden besteed aan het wreken van jou”, zei Omri.


Kadman's zus Shira schreef: "Mijn geliefde kleine broertje, versla opa met backgammon en raak geïrriteerd door de geur van oma Shoshi's tandpasta, en geef ze een knuffel van ons."

174 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


R Thomasson
R Thomasson
5月07日

Hartelijk dank Bibi en je waardeloze lafaards-kartel voor jullie bijdrage aan de veiligheid van Israël en haar bevolking. Jullie verwarmen er nog steeds de begeerde stoelen aan de top. Maar voor welke prijs?

いいね!
bottom of page