top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Shadi Barud, de man die de bloedige massa slachting van 7 oktober plande, is door de IDF opgeruimdDe IDF en ISA hebben het plaatsvervangend hoofd van het inlichtingendirectoraat van Hamas, Shadi Barud, vermoord, die samen met Hamas leider Yahya Sinwar verantwoordelijk was voor het plannen van het bloedbad van 7 oktober.


Op basis van nauwkeurige IDF- en ISA-inlichtingen vielen IDF-straaljagers het plaatsvervangend hoofd van het Hamas-inlichtingendirectoraat, Shadi Barud, aan.In zijn vorige rol als hoofd van het Vuurleidingscentrum in de Operatie-eenheid van Hamas plande Barud samen met Yahya Sinwar de barbaarse aanvallen van 7 oktober. Barud had eerder gediend als bataljonscommandant van Hamas in Khan Yunis en was verantwoordelijk voor het plannen van talloze terreuraanslagen tegen Israëlische burgers.


Hierna bekleedde Barud verschillende posities in de militaire inlichtingendienst van Hamas en was hij verantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Tot vandaag was hij verantwoordelijk voor de inlichtingenrelaties van Hamas.

519 weergaven3 opmerkingen

3 Comments


Henk Vinke
Henk Vinke
Oct 26, 2023

Er zouden 50 gegijzelden gedood zijn

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Oct 26, 2023
Replying to

Nog niets van bekend


Like

Henk Vinke
Henk Vinke
Oct 26, 2023

Wie betaalt de verwijderingsbijdrage?

Like
bottom of page