top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sharona Harel, 40: Toegewijde moeder die 'kruiden' en kleur bracht. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Sharona Harel. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those We Have Lost


Sharona Harel, 40, uit Rishon Lezion, werd op 7 oktober vermoord tijdens het muziekfestival Supernova.


Ze laat haar ouders, Shimon en Ella, twee broers en zussen, Tal en Liran, haar man, Yotam, en twee kinderen, Alma en Rom achter.


Harel woonde het evenement bij met een aantal vrienden om haar 40e verjaardag te vieren.


Op de ochtend van de aanval slaagden zij en een andere vriendin erin om in de auto te

stappen en een klein eindje weg te rijden voordat terroristen op hen begonnen te schieten, waardoor ze beiden moesten uitstappen en wegrennen.


Ze renden in verschillende richtingen en Harel rende naar het politiecommandocentrum. Ze was te zien op foto's op sociale media, terwijl ze zich met tientallen anderen verstopte in het politiebureau.


Om 9.00 uur sms'te ze haar man met de mededeling: 'Ze schieten op mij; Ik verstop me." Dat was het laatste dat iemand hoorde. Harel werd een aantal dagen vermist verklaard en haar familie deed veel moeite om haar te vinden. Haar zwager, Ohad Harel, werd op verschillende nieuwszenders geïnterviewd om haar naam en foto bekend te maken.


Op 16 oktober werd de familie echter op de hoogte gebracht van haar overlijden, en de volgende dag werd ze begraven op de Ganei Esther-begraafplaats in Rishon Lezion.

Harel was binnenhuisarchitect en geliefden beschreven haar als een ‘pittig’ en kleurrijk persoon die van muziek en dans hield.


Familie was ongelooflijk belangrijk voor Harel. Familieleden vertelden de Israëlische media dat ze “in de eerste plaats een voorbeeldige moeder voor haar kinderen was… warm [en] zorgzaam, en een geweldige vrouw voor haar man, Yotam.”


“Mijn mooie [vrouw], bedankt voor de twee schatten die je mij hebt nagelaten, [Rom en Alma], die elke dag zullen weten wat voor een geweldige moeder ze hadden”, schreef Yotam op 22 november op Facebook ter ere van wat er zou zijn geweest. het 11-jarig jubileum van het echtpaar.


‘Ik beloof je dat ik er alles aan zal doen om voor ze te zorgen en de kinderen op de best mogelijke manier op te voeden, zoals jij zou willen dat ze zouden opgroeien. We missen je zo erg."

306 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page