top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sheba Medical Center en US-5e Vloot gingen samen marine Kenya voorbereiden op massaslachtoffers


Screenshot video Twitter


Het Israëlische Sheba Medical Center in Tel Hashomer voerde een trainingsprogramma uit in Mombasa (in het zuidoosten van Kenia) met de 5th Fleet (NAVCENT) van de Amerikaanse marine, gericht op het verbeteren van de paraatheid van de Keniaanse marine voor zowel burger- als massaslachtofferscenario's.


Voor het eerst heeft een team van experts van Sheba, waaronder artsen, verpleegsters en simulatiespecialisten, samengewerkt met militair en burgerpersoneel uit Kenia, de VS, Qatar en Denemarken om ideeën en best practices uit te wisselen bij massaslachtoffers en noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid.

De training omvatte ramp gerelateerde klinische vaardigheden en operaties, die eindigden in een volledige oefening met massaslachtoffers.


Bijna vijf maanden voorbereiding werden geïnvesteerd in het creëren van deze unieke missie met Sheba, die deel uitmaakt van het "Central Partnership Station" van de 5e Vloot in het Midden-Oosten en Afrika. Vice-admiraal Brad Cooper, commandant van het US Naval Forces Central Command, leidde de gecombineerde weeklange missie naar Mombasa.


Prof. Elhanan Bar-On, hoofd van Sheba's Humanitarian and Disaster Response Center, leidde een team van artsen, verpleegsters, logistiek medewerkers, simulatie-experts van MSR - het nationale simulatiecentrum van Israël, evenals WHO-consultants. Het team zette een geavanceerde tentenfaciliteit op die een spoedeisende hulp in een veldhospitaal simuleerde, vergelijkbaar met het ziekenhuis dat vorig jaar in Mostyska in West-Oekraïne werd ingezet.

Militair en burgerpersoneel uit Kenia, Qatar, Denemarken, NAVCENT en US Naval Forces-Africa namen ook deel aan professionele uitwisselingen en evenementen voor gemeenschapsbetrokkenheid in de kuststad, samen met hun medische collega's uit Sheba. De training omvatte zowel rampgerelateerde klinische vaardigheden als systeembediening tijdens een massaslachtoffergebeurtenis en culmineerde in een grootschalige oefening in massaslachtoffers.

65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page