top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sheba Medical Center speelt actieve rol in nieuw futuristisch ziekenhuis van Bahrein


Inhuldigingsceremonie in Bahrein voor het futuristische ziekenhuis. Foto: Twitter


Het Sheba Medical Center zal een actieve rol spelen in het futuristische King Hamad American Mission Hospital (KHAMH) dat is ingehuldigd, aangezien het de eerste faciliteit zal zijn die ARC (Accelerate, Redesign, Collaborate) medische innovaties in KHAMH injecteert, waardoor artsen de meest geavanceerde zorg in de regio aan de patiënten kunnen leveren.


Israël en Bahrein hebben in september 2020 de diplomatieke betrekkingen genormaliseerd door de Abraham-akkoorden te ondertekenen en hebben sindsdien op veel gebieden partnerschappen ontwikkeld.


Kroonprins en premier Salman bin Hamad bin Issa Al Khalifa benadrukte het belang van de gezondheidssector en zijn sleutelrol in de algehele ontwikkeling van het koninkrijk.


Hij merkte ook op dat de nieuw opgerichte KHAMH een uitbreiding is van de langdurige samenwerking tussen Bahrein en de Verenigde Staten, en herinnerde aan de meer dan 120 jaar oude erfenis van het American Mission Hospital (AMH) als een van de eerste ziekenhuizen in de regio. Het werd geopend in het Koninkrijk Bahrein op 26 januari 1903, wat samenviel met de openingsdatum van KHAMH vorige week.


Salman bin Hamad bin Issa Al Khalifa prees de inspanningen van AMH om de toegankelijkheid te vergroten en de medische diensten voor burgers en inwoners te verbeteren. Deze inspanningen hebben bijgedragen aan het verbeteren van de efficiëntie van de gezondheidszorg in Bahrein en aan het bereiken van de ontwikkelingsdoelen van het koninkrijk.


"Dit is een futuristisch, slim ziekenhuis, met technologieën om een ​​holistische genezingsomgeving te creëren die verder reikt dan de vier muren van het ziekenhuis", aldus Dr. George Cheriyan, Chief Executive Officer en hoofd van de arts van het etablissement.

"De KHAMH is gebouwd op het idee van welzijn en behoud van gezondheid. Natuurlijke elementen zoals licht en groen zijn geïntegreerd om de omgeving van de patiënten te verbeteren en de genezing te vergemakkelijken."


Het ziekenhuis zal in maart 2023 volledig operationeel zijn. Het zal 125 bedden hebben, met een vleugel voor vrouwen en kinderen en een andere voor medische en chirurgische specialiteiten. De ultramoderne hybride operatiekamers met intensive careafdelingen, dag-chirurgie afdelingen, een dialyse-eenheid met 20 bedden, een laboratorium en een beeldvormingscentrum zijn uitgerust om patiënten te helpen die spoedeisende zorg nodig hebben”, aldus Dr. Cheriyan.


"De samenwerking met Sheba Medical Center maakt van het ziekenhuis een centrum van innovatie, dat medisch onderzoek en technologie van wereldklasse naar Bahrein zal brengen, zodat jonge mensen en Bahreinse ondernemers kunnen profiteren van innovatiekansen in de gezondheidszorg."


"We zijn vereerd door KHAMH en Dr. Cheriyan te zijn uitgekozen om baanbrekende medische technologieën naar deze ongelooflijke faciliteit te brengen. We delen de visie van Salman bin Hamad bin Issa Al Khalifa en Dr. Cheriyan om de gezondheidssectoren in de particuliere en overheidsgezondheidsinstellingen in Bahrein te verbeteren. Hierdoor kunnen we hoop bieden zonder grenzen aan de burgers van het Koninkrijk Bahrein en de GCC-regio als geheel", besluit Yoel Har-Even, directeur van Sheba Global, de internationale afdeling van het medisch centrum Sheba.
72 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page