top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Shin Bet heeft 4 Palestijnse studenten gearresteerd voor plannen aanslagen namens Hamas


Shin Bet foto van de gearresteerden, van links, Hassin Fauz Aqra, Ahmed Abu Salah, Iyas Mahmoud Abu Salah en Salah Mahmoud Abu Salah


De Shin Bet veiligheidsdienst zegt dat vier Palestijnse studenten van de Westelijke Jordaanoever zijn gearresteerd wegens vergevorderde plannen om namens terreurgroep Hamas aanslagen uit te voeren.


Volgens de Shin Bet werd Ahmed Mahmoud Abu Salah, 24, enkele weken geleden gearresteerd toen hij terugkeerde van een studie in het buitenland.


Volgens de Shin Bet werd Abu Salah door Hamas gerekruteerd en volgde hij een militaire training in Turkije en Syrië, waaronder het trainen met wapens en een studie om explosieven te fabriceren om daarmee terreuraanslagen tegen Israël uit te voeren.


Voordat hij terugkeerde naar de Westelijke Jordaanoever, zou Abu Salah in Turkije hoge Hamas-functionarissen hebben ontmoet, die hem hadden opgedragen anderen te rekruteren voor het opzetten van een lokale cel om terreuraanslagen uit te voeren.


Het verhoor van Abu Salah leidde tot de arrestatie van drie anderen, zegt de Shin Bet.

Lyas Mahmoud Abu Salah, 20, Salah Mahmoud Abu Salah, 23, en Hassin Fauz Aqra, 25, waren allemaal van plan om aanslagen uit te voeren, waaronder met zware explosieven aldus de Shin Bet.


Volgens de Shin Bet was degene in Turkije waarmee de vier regelmatig contact hadden de zoon van een hoge Hamas figuur.


116 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page