top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Shoshi Brosh, 75: Grootmoeder met ‘een bloeiende tuin’. Vermoord in kibboets Nahal Oz op 7 oktober door Hamas

Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel reeks Those Who We Have Lost.


Shoshana ‘Shoshi’ Brosh, 75, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen in kibboets Nahal Oz.


Ze laat haar echtgenoot Yonatan, vier kinderen, Tsur, Roi, Eldar en Ravid, achter, evenals acht kleinkinderen en haar broers en zussen. Ze werd op 16 oktober begraven in Petah Tikva.


Milca Leon schreef op Facebook dat Brosh is geboren en getogen in Afikim, een kibboets in de Jordaanvallei, “en onze geliefde verzorger was in de groepen 1 tot en met 3, totdat ze ons hart brak toen ze naar Nahal Oz vertrok.”


Sigal Shelhav schreef op Facebook dat Brosh “een buurvrouw, een vriend van de familie en een anker was die altijd in de Oranim-buurt was met haar bloeiende tuin, haar glimlach, haar brede hart en haar unieke ritme.”


Vered Shelhav schreef: 'Ik voel me nog niet in staat om afscheid van je te nemen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat je een tweede moeder voor mij was in de kibboets, vanaf onze kindertijd als buren in [een gebied van Nahal Oz] tot aan onze samenwerking in de Ozat-fabriek.


“En ook sindsdien, bij elk bezoek, als we elkaar zagen, was er altijd een knuffel, je vroeg naar mij en de kinderen, en ik wist altijd dat ik een deel van je hart was en jij een deel van het mijne. Mijn hart is gebroken.”

216 weergaven1 opmerking

1 Comment


R Thomasson
R Thomasson
Jan 31

De meeste uitzendingen van Al Jazeera (News Hour) zijn nu gefocust op Khan Yunis. Iedere keer dat ik deze stad zie, vraag ik mij telkens af: wat heeft Hamas en de 'Gazaanse burgers' bewogen om Israël op 7 oktober aan te vallen? Wat dachten deze verwende rijke lui van de Derde Wereld te bereiken? Na de Zes Daagse Oorlog was Khan Yunis - net als Gaza stad - een smerige en zwaar verwaarloosde Arabische stad. Tot 6 oktober 2023, was Khan Yunis een moderne verzorgde stad met brede lanen, goede faciliteiten, nette flats, mooie winkels, scholen enz. Ze had meer moderne ziekenhuizen dan in de NL provincies Friesland en Flevoland. Ze had zelfs een universiteit. De mensen en kinderen zage…

Like
bottom of page