israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Slachtoffers terreuraanslag worden vandaag begraven; premier Bennet bezoekt gewonden in ziekenhuis


Barak Lufan, Tomer Morad en Screenshot social media


De drie slachtoffers van de terreuraanslag in Tel Aviv op donderdagavond zullen zondagmiddag in afzonderlijke begrafenissen worden begraven. Premier Bennett heeft zaterdagavond de gewonden in het Ichilov ziekenhuis bezocht.


Barak Lufan, 35, vader van drie jonge kinderen die ernstig gewond raakte bij de aanval en vrijdag aan zijn verwondingen overleed, wordt zondag om 17.30 uur worden begraven in zijn geboorteplaats Kibbutz Ginosar, vlakbij het meer van Tiberias.


Tomer Morad en Eytam Magini, twee jeugdvrienden, en beiden 27 jaar oud, afkomstig uit Kfar Saba, zullen worden begraven op de begraafplaats Pardes Haim in de stad, meldde Galatz begin zondag. De begrafenis van Morad begint om 15.30 uur, gevolgd door de begrafenis van Magini om 16.30 uur.


Voetbalclub Hapoel Tel Aviv heeft haar supporters opgeroepen naar de begrafenis van Tomer en Eytam te komen omdat beiden fanatieke aanhangers van de club waren.


De club laat bussen rijden naar de begrafenis, die daarna de supporters naar de wedstrijd tegen Beersheva zal brengen.


Premier Bennet bracht zaterdagavond een bezoek aan de gewonden in het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv.


De premier sprak met de gewonden en hun families, hoorde van hen wat er donderdag is gebeurd en wenste hen een spoedig herstel en volledige gezondheid.

Foto via GPO


Prime Minister Bennett zei na afloop van zijn bezoek: "Ik ben net klaar met het bezoeken van de gewonden in het ziekenhuis van Ichilov. Ze zijn energiek en hebben een zeer sterke geest.


"We gaan van verdediging naar aanval en vallen op elk moment en elke plaats de bronnen van het terrorisme aan - 's nachts, overdag, 's morgens en' s avonds, overal. Zoals ik heb gezegd, zullen er geen beperkingen zijn voor de veiligheidstroepen, voor de IDF, ISA of de Israëlische politie. We zullen de terroristen overal blijven achtervolgen."


65 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws