top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Slachtoffers van de terreuraanval zijn 2 moeders, een vrijgezel en Chabad rabbijn


Boven van links naar rechts: Menahem Yehezkel, Doris Yahbas. Onder: Rabbijn Moshe Kravitzky, Laura Yitzhak. Via social media


De doden door de terreuraanval dinsdag in Beersheba zijn Doris Yachbas, 49, uit Moshav Gilat in de buurt van Ofakim, die werd gedood in een kledingwinkel, en drie inwoners van Be'er Sheva, Rabbijn Moshe Kravitzky, die door de terrorist werd overreden terwijl hij op zijn fiets reed, Laura Yitzhak (43) die bij het tankstation door de terrorist werd vermoord, en Menachem Yehezkel Menuchin (67). Het Soroka ziekenhuis meldde vanmorgen dat de twee gewonden in matige en stabiele toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen op de afdeling cardiothoracale chirurgie.


Doris Yahbas kwam uit Moshav Gilat, ten westen van Beersheba, zei de regionale raad van Merhavim in een verklaring. Ze wordt overleefd door haar man en kinderen, aldus The Times of Israel.


Haar neef, Yisrael Ozen, een paramedicus voor de eerstehulpdienst van Magen David Adom, was naar de plaats van de steekpartij gesneld waar hij ontdekte dat een van de slachtoffers zijn tante was. "Tijdens de behandeling merkte ik dat het mijn tante was, de zus van mijn moeder," zei hij.


Doris Yahbas, werd neergestoken bij de ingang van een kledingwinkel, vertoonde al geen vitale functies en medici werden gedwongen haar dood te verklaren, zei hij.


Een ander slachtoffer werd geïdentificeerd als Menahem Yehezkel, een 67-jarige inwoner van Beersheba. Hij had geen kinderen en laat vier broers en zussen achter, meldde Ynet.


Rabbijn Moshe Kravitzky, 50, werd gedood toen de aanvaller de fiets ramde waarop hij reed. De rabbijn was de directeur van een Chabad House in de stad. Meer dan een decennium runde Kravitzky een synagoge in de wijk Nahal Beka, evenals een lokale gaarkeuken voor behoeftigen en ouderen.

Rabbijn Kravitzky. Foto via Chabad


Rabbi Schneer Zalman Gurlik, de leider van Chabad in Beersheba, prees Kravitzky als "zeer toegewijd aan zijn missie", meldde de Walla-website.


Laura Yitzhak was de zus van een politieagent die op het plaatselijke station van Beersheba diende en die werd opgeroepen om de plaats van de steekpartij bij te wonen.

Laura Yitzhak. Foto via familie


Laura Yitzhak was op weg om haar man te ontmoeten toen ze werd neergestoken bij een tankstation, en werd het eerste slachtoffer van de terrorist.

Premier Naftali Bennett zei dinsdagavond in een verklaring "ik betuig mijn diepste medeleven aan de families van degenen die zijn vermoord bij de gruwelijke terroristische aanslag in Be'er Sheva en bid voor het welzijn van degenen die gewond zijn geraakt.


Ik heb zojuist een evaluatie van de situatie gehouden en overleg gepleegd met de minister van Openbare Veiligheid en de inspecteur-generaal van de politie van Israël naar aanleiding van de aanval. De burgers die de terrorist hebben neergeschoten, toonden vindingrijkheid en moed en voorkwamen extra verlies van mensenlevens.


De veiligheidstroepen zijn maximaal alert. We zullen krachtig optreden tegen terroristen. We zullen ook degenen achtervolgen en arresteren die hen hebben geholpen en aangezet."


124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page