top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Slechts 1.443 nieuwe Covid besmettingen maandag, boosterinjectie verhoogt bescherming aanzienlijk


Screenshot YouTube


Het derde COVID-19 Pfizer-BioNTech-vaccin verhoogt de effectiviteit tegen infectie aanzienlijk, zo blijkt uit een onderzoek dat maandag is gepubliceerd door een groep Israëlische onderzoekers van het Sheba Medical Center en de Universiteit van Tel Aviv.


De peer-reviewed studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Immunology, vond dat de geschatte vaccineffectiviteit van de derde dosis tegen PCR-bevestigde infectie, ongeacht de symptomen, 85,6% bedroeg in vergelijking met twee doses.


De derde dosis bevatte ook aanzienlijk antilichaamniveaus in vergelijking met de tweede dosis, waarvan de effecten vijf tot zes maanden na inoculatie verminderen.


Om de effectiviteit van de derde vaccindosis te analyseren, dienden de onderzoekers de prik toe aan 12.290 gezondheidswerkers die niet eerder besmet waren met COVID-19 en waren ingeënt met de eerste en tweede prik.


Uit de resultaten blijkt dat van de 12.290 deelnemers, 407 gezondheidswerkers positief testten op COVID-19 in een PCR-test.


Twee deelnemers moesten in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege de symptomen die ze hadden opgelopen na het ontvangen van de derde vaccindosis. Eén die leed aan migraine met sensorisch verlies, werd twee dagen in het ziekenhuis opgenomen en de andere had onverklaarbare hyponatriëmie en werd na 4 dagen uit het ziekenhuis ontslagen.


Uit de dinsdagochtend door het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakte Covid cijfers blijkt dat er op maandag 60.024 mensen op Covid-19 werden getest, waarna bleek dat 1.443 (3,99%) met het virus besmet bleken te zijn.


In totaal zijn er nog 18.115 actieve viruspatiënten in het land waarvan er nog 112 ernstig ziek in de ziekenhuizen liggen, waarvan 45 in kritieke toestand.


Voor de tweede dag op rij is er niemand aan de gevolgen van Covid-19 overleden waardoor het dodental op 10.741 blijft staan.


37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page