top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Slimme thermometer controleert ook hart, longen, zuurstof in het bloed


OmniSense meet temperatuur, ECG, ademhalingsgeluiden, pols en bloedoxygenatie. Foto met dank aan OmnySense


Bijna elk huishouden heeft een thermometer in het medicijnkastje. Stop het onder je tong om je temperatuur te controleren - het kan niet eenvoudiger.


Het Israëlische bedrijf OmnySense is bezig met het upgraden van de basisthermometer tot een apparaat voor het op afstand volgen van de gezondheid.


Het meet betrouwbaar niet alleen de lichaamstemperatuur, maar ook de ademhalingsfrequentie, hartslag, ECG en bloedzuurstof.


"Iedereen weet hoe hij een thermometer moet gebruiken", zegt OmnySense CTO Ian Solomon tegen ISRAEL21C.


“Er zijn allerlei oplossingen voor het volgen van de gezondheid voor nichemarkten zoals diabetici, maar we doen het voor algemene behoeften. En het belangrijkste criterium om dit te laten werken, is bruikbaarheid”, zegt hij.


“Ouderen hebben moeite met het gebruik van technologische medische hulpmiddelen. Dus net zoals andere producten in huis zijn geüpgraded, zoals de percolator tot het koffiezetapparaat, hebben we een geïntegreerd systeem gemaakt als upgrade van de thermometer.”


Het gepatenteerde OmnySense-apparaat is ontworpen door Tamooz Product Design in Kfar Saba en bevat een microfoon die naar ademgeluiden luistert. Een pulsoximeter en elektrocardiograaf (ECG) elektroden bevinden zich in de groeven waar de vingers het apparaat vasthouden.


Een vrouw gebruikt een prototype van het OmnySense apparaat. Foto met dank aan OmnySense


Via een gratis app worden de ademhalings- en ECG-gegevens naar de cloud gestuurd voor verdere analyse.


"Een algoritme analyseert en maakt grafieken van de hartgegevens van het ECG en doet hetzelfde voor eventuele ademhalingskraakjes en piepende ademhalingen die door de microfoon worden opgepikt", zegt Solomon.


“Patiënten thuis kunnen hun gezondheid continu laten volgen. Als ze een telemedicine-sessie willen, dan zijn alle gegevens, trends en analyses vóór het gesprek beschikbaar voor de arts op afstand. De arts kan gemakkelijk zien of de persoon in de loop van de tijd beter of slechter wordt.”


Met behulp van de OmnySense-app kan de arts gemakkelijk zien of de patiënt in de loop van de tijd verbetert of verslechtert. Foto met dank aan OmnySense


Eenvoudiger dan een stethoscoop


Het fysieke apparaat onderscheidt OmnySense van contactloze Israëlische telegeneeskunde technologieën zoals Binah.ai en Donisi Health. Het trackingaspect onderscheidt OmnySense van de Israëlische TytoCare handheld examenkit op afstand.


"Tyto is geweldig voor ouders en schoolverpleegkundigen", zegt Solomon. “Maar we richten ons op volwassenen en ouderen. De westerse bevolking wordt ouder, terwijl het aantal artsen en verpleegkundigen ongeveer gelijk blijft, waardoor telehealth steeds belangrijker wordt bij het verstrekken van gegevens. Het mooie van ons apparaat is dat je het zelf kunt gebruiken, in tegenstelling tot een stethoscoop die je niet op je eigen onderrug kunt leggen om de longgeluiden te horen.”


Solomon legt uit dat de OmnySense-microfoon eenvoudiger is dan het gebruik van een stethoscoop.


"Als je mond rond de thermometer is gesloten, heb je een 'klankkast' die van je neus naar je longen loopt, en de microfoon kan eigenlijk alles van binnenuit horen", zegt hij.


Dr. Doron Menachemi, directeur van het Brunner Institute for Cardiovascular Research in het Wolfson Medical Center in Holon, leidt een klinische proef met het apparaat tot eind 2022.


De proef vergelijkt de ademhalingsgeluiden zoals gedetecteerd door het OmnySense-apparaat met dezelfde geluiden als gedetecteerd met een standaard stethoscoop vanaf 10 locaties op de borst en rug van deelnemers.


"Als dit lukt, zal dit een belangrijke stap zijn in de richting van analyse op afstand van de ademhalingstoestand van patiënten thuis, waar de patiënt gewoon een eenvoudig thermometervormig apparaat gebruikt", zei Menachemi.


Deze grafiek toont de gezondheidsparameters die kunnen worden gevolgd door huidige en toekomstige modellen van het apparaat van OmnySense. Screenshot


FDA over ongeveer een jaar


OmnySense is in mei 2019 in Tel Aviv opgericht door drie serie-ondernemers: Ian Solomon, Yossi Aldar en Amir Elhasid.


Solomon en Aldar zaten achter SteadyMed Therapeutics, dat het PatchPump-draagbare injectorplatform ontwikkelde en in 2018 werd overgenomen door United Therapeutics.


Solomon, Aldar en Elhasid (voorheen van Teva Respiratory) werkten samen aan RespiDx , een humanitaire onderneming die tot doel had een speciale fopspeen te gebruiken om longontsteking te diagnosticeren bij kinderen in ontwikkelingslanden. Dat project werd gedwarsboomd door veranderende prioriteiten van de subsidiebureaus op dat gebied.


Aanvankelijk stonden beleggers ook sceptisch tegenover OmnySense. "Toen Covid eenmaal kwam, zagen ze de waarde ervan", zegt Solomon.


Het bedrijf haalde $ 1,5 miljoen aan seed-financiering op van angel-investeerders en ondertekende onlangs zijn eerste strategische investeerder, Texas Medical Technology, maker van medische benodigdheden.


"Texas is geïnteresseerd in het gebruik van OmnySense om patiënten na ontslag te volgen, aangezien het ziekenhuis een groot deel van de kosten draagt ​​van de patiënten die binnen 30 dagen terugkeren", zegt Solomon.


"We zijn nog steeds op zoek naar grote commerciële partners voor wie we onze gegevens op abonnementsbasis kunnen verstrekken, of het nu gaat om zorgverleners of mensen die thuis voor ouderen zorgen, om de gezondheidsgegevens van de patiënt in de loop van weken of maanden te volgen."


Een ander veelbelovend bedrijfsmodel zijn de grote Amerikaanse apotheekketens in Amerika die in-store, one-stop eerstelijnsklinieken opzetten die worden bemand door verpleegkundigen. Het apparaat zou beschikbaar kunnen zijn in de klinieken of in de schappen van de winkel.


Solomon zegt dat OmnySense over ongeveer een jaar goedkeuring verwacht van de Amerikaanse Food and Drug Administration.


"We hebben gebruiksoctrooien en 11 ontwerpoctrooien ingediend die ons apparaat op alle mogelijke manieren dekken, want wanneer dit op de markt komt, zal iedereen het willen kopiëren", voorspelt Solomon.


Voor meer informatie, klik hier.181 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page