top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sluit je aan bij de IRemember Wall van Yad Vashem


Foto via Yad Vashem


Vrijdag 27 januari 2023 is het Internationale Holocaust Herdenkingsdag, in 2005 door de Verenigde Naties ingesteld als internationale herdenkingsdag ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.


Ter gelegenheid van de dag wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een unieke herdenkingsactiviteit: de IRemember Wall.


Door lid te worden van de IRemember Wall, wordt uw naam willekeurig gekoppeld aan de naam van een Holocaustslachtoffer en verschijnen de namen samen op de Wall. U kunt ook een specifieke naam kiezen om te onthouden uit Yad Vashem's Central Database of Shoah Victims' Names, die meer dan 4.800.000 miljoen namen van Holocaustslachtoffers bevat. Deze persoonlijke herdenking kunt u vervolgens delen op uw sociale media.


Extra middelen voor betekenisvolle herdenkingsactiviteiten en leermiddelen ter gelegenheid van de Internationale Holocaustherdenkingsdag zijn beschikbaar op een speciale minisite.


Ik heb mijn naam gekoppeld aan de broer van mijn moeder, Simon Caun, 16, door de nazis in Auschwitz vermoord, één van de 337 familieleden die de Holocaust niet hebben overleefd.


307 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Henk Vinke
Henk Vinke
Jan 24, 2023

Salomon Aronius. Ook geboren in Zwartsluis

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Jan 24, 2023
Replying to

Dan laat je zijn naam voor altijd leven

Like
bottom of page