top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Sluit vliegveld, en geen buitenlandse toeristen het land in' zegt ministerie van Volksgezondheid


Ben Gurion Airport zondag 18 juli 2021. Screenshot Twitter video


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid wil dat Ben Gurion airport voor niet essentiële reizen wordt gesloten, Israëlis die uit het buitenland terugkeren moeten 7 dagen in quarantaine en buitenlandse toeristen niet per 1 augustus het land in te laten.


Dit zijn een een paar van de aanbevelingen die het ministerie volgens Channel 12 nieuws, aan de regering heeft gedaan nu het aantal besmettingen met de Delta Variant van COVID-19 blijven toenemen.


Aan de andere kant zijn er echter veel virus experts die juist het tegenovergestelde zeggen en vinden dat het leven gewoon door moet gaan, maar wel mondkapjes moeten worden gedragen en afstand moet worden gehouden.


10 procent van de virusgevallen van de afgelopen weken, waren afkomstig van mensen die uit het buitenland terugkwamen en clusters van besmettingen hadden veroorzaakt.


Volgens Channel 12-nieuws overwegen gezondheidsfunctionarissen om onmiddellijk alle terugkeerders te verplichten om zeven dagen na aankomst in zelfisolatie te gaan, in plaats van de huidige 24-uur quarantaine die vereist is voor degenen die aankomen uit landen waarvan wordt aangenomen dat ze geen hoge besmettingspercentages hebben.

Ruim 22.000 Israëlis verlieten op zondag via Ben Gurion Airport het land om op vakantie te gaan, reden voor ambtenaren om met het voorstel te komen om iedereen die uit een land terugkomt met een hoge besmettingsgraad, verplicht 7 dagen in quarantaine te laten gaan inplaats van 24 uur zoals dat nu geldt.


Passagiers die op het vliegveld werden geïnterviewd zeiden dat "ze het zat waren na 1,5 jaar verplicht thuis zitten en het land uit wilden om vakantie te vieren".


Op dit moment zijn als 'rood' aangemerkte landen waarheen vliegen wordt afgeraden op straffe van een boete van € 1.260 per persoon : de Verenigde Arabische Emiraten, de Seychellen, Ecuador, Ethiopië, Bolivia, Guatemala, Honduras, Zimbabwe, Zambia, Namibië, Paraguay, Chili, Colombia, Costa Rica en Tunesië.


Komende vrijdag worden daar aan toegevoegd: het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Turkije, Georgië, Oeganda, Myanmar, Fiji, Panama, Cambodja, Kenia en Liberia.


Algemeen wordt verwacht dat het aantal Israëli's dat naar het buitenland reist verder zal toenemen in augustus wanneer het vakantie seizoen echt losbreekt, als de luchthaven tegen die tijd niet wordt gesloten.


De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, prof. Nachman Ash, zei zondag dat hij wil dat de grenzen op 1 augustus niet opengaan voor gevaccineerde buitenlanders.


“Helaas laat de huidige situatie ons niet toe om toeristen binnen te laten en wij stellen voor om de grenzen op 1 augustus niet open te stellen", aldus professor Ash.


Of de Israëlische regering deze aanbevelingen zal overnemen zal later deze week duidelijk worden.


UPDATE 09.00 uur


Inmiddels heeft de minister van Volksgezondheid zojuist meegedeeld dat hij er niets voor voelt het vliegveld te sluiten , maar strengere controle wil van alle inkomende passagiers.193 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page