israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

'Smart mobility' bedrijven bundelen hun krachten om ongevallen en verkeer op de weg aan te pakken


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Een groep Israëlische slimme mobiliteitsbedrijven heeft een consortium opgezet met overheidsinstanties, gemeenten en transportbedrijven in een recent gelanceerd nationaal project om ongevallen te voorkomen en verkeersopstoppingen te verminderen.


Als onderdeel van de privaat-publieke samenwerking zullen de 20 technologiebedrijven die zich hebben aangesloten anoniem de gebruikersgegevens die ze via hun apps, verkeerscamera's en andere informatiebronnen verzamelen, delen met onderzoekers, zodat ze nieuwe manieren kunnen ontwikkelen om beter door het verkeer te navigeren en auto-ongelukken te verminderen. en verkeerscongestie, verbetering van de wegeninfrastructuur en vermindering van luchtverontreiniging.

Om deze samenwerking mogelijk te maken, heeft het consortium een ​​non-profitorganisatie opgericht met de naam Israel Smart Mobility Living Lab (ISMLL), met als doel de transportinnovatie op nationaal niveau te versnellen en de samenwerking tussen de deelnemers te vergemakkelijken door de introductie van op data en technologie gebaseerde nationale projecten.


"Levensreddende oplossingen komen niet van slechts één bedrijf", aldus Smadar Itskovitch, die ISMLL leidt. "Er moeten gegevens worden gedeeld en er moet worden samengewerkt met verschillende technologieën."


Het idee achter ISMLL is gebaseerd op het "Data Trust" -concept, ontwikkeld door MIT-professor Sandy Pentland, dat een juridisch, technisch en bestuurskader biedt waarmee organisaties veilig hun gegevens kunnen delen om inzichten


te genereren die zowel voor het publiek als nuttig kunnen worden gebruikt. wat betreft de bedrijven die de technologieën en apps ontwikkelen, zei Itskovitch.


Het initiatief, werd eerder deze maand gelanceerd en heeft $ 1 miljoen aan financiering ontvangen van de Israel Innovation Authority en wordt ondersteund door het Fuel Choices and Smart Mobility Initiative.


De ISMLL lanceerde woensdag zijn eerste pilotstudie, die zal worden uitgevoerd op Route 2 de kustweg tussen Netanya en het Glilot-kruispunt bij Tel Aviv / Herzeliya om de verkeerscongestie te verminderen.


Het project werd aangekondigd tijdens EcoMotion Week 2021, een internationale conferentie die vrijwel dit jaar op 18 en 20 mei wordt gehouden met leidinggevenden en ondernemers uit het automotive en slimme mobiliteitsecosysteem.


Als onderdeel van de Route 2-pilot hebben negen technologiebedrijven, waaronder Moovit , een aanbieder van een gratis crowdsourced-app over dienstregelingen van het openbaar vervoer, Tomorrow.io, die weerinzichten biedt, en Nexar, een maker van een voertuig-tot-voertuignetwerk dat is bedoeld om gevaren op de weg te detecteren en botsingen te voorkomen, aangekondigd gegevens over hun gebruikers delen, die zullen worden gecombineerd met informatie van straatcamera's en drones, om het non-profit staatsbedrijf National Transport Infrastructure Company (Netivei Israel) te voorzien van crowdsourced data die het zal dan verwerken via het ISMLL-platform.


Het project zal ook thermische wegcamera's installeren die nachtzicht en zicht bij slecht weer mogelijk maken, en Wi-Fi- en Bluetooth-sensoren die het mogelijk maken om het gebruik van het openbaar vervoer op het geselecteerde deel van de snelweg te volgen.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws