top of page
  • Barak Ravid

Smotrich wacht nog steeds op een diplomatiek visum om naar de VS te reizen, schrijft Barak Ravid


Screenshot YouTube


De Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich, die zware kritiek heeft gekregen vanwege zijn oproep aan Israël om het Palestijnse dorp Hawara "uit te roeien", wacht nog steeds op de afgifte van een diplomatiek visum van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor zijn geplande reis naar de VS over vijf dagen, zeiden een Israëlische en een Amerikaanse functionaris.


Het grote plaatje: het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat de Huwara opmerkingen van Smotrich veroordeelde, zet zijn interne besprekingen voort over het al dan niet goedkeuren van het visum van de Israëlische minister, zeggen twee Amerikaanse functionarissen.

  • Als de VS het visum niet afgeeft, zou dat een ongekende stap zijn in de relatie tussen de VS en Israël.

Het nieuws sturen: Smotrich, die een diplomatiek paspoort heeft, wordt begin volgende week in Washington verwacht voor een conferentie georganiseerd door de Israel Bonds-organisatie.

  • Verschillende joodse organisaties in de VS en een groep rabbijnen hebben verklaringen afgelegd waarin ze de regering-Biden oproepen om Smotrich een diplomatiek visum te weigeren.

  • Smotrich zei zaterdag in een tweet dat het niet zijn bedoeling was om op te roepen tot het schaden van onschuldige burgers. "Mensen gebruiken soms harde woorden die ze niet menen om een ​​boodschap door te geven. Het overkomt iedereen", zei hij.

Wat ze zeggen: het ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde commentaar te geven op visumkwesties.

  • Woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, zei de afgelopen dagen in briefings dat de VS duidelijk zullen blijven maken dat het de opmerkingen van Smotrich afwijst.

  • De assistenten van Smotrich hebben de afgelopen dagen gezegd dat hij nog steeds naar de VS wil

65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page