israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Snelle actie van een 15-jarige MDA-vrijwilliger helpt leven buschauffeur in Tel Aviv te redden


Van links naar rechts: MDA MDA Senior EMT Moshe Sasi, MDA Paramedicus Simha Simanduyev en jeugdvrijwilliger Ido Edelheit. Foto met dank aan MDA


De vijftienjarige Ido Edelheit, een nieuwe vrijwilliger bij Magen David Adom – de nationale medische nooddienst van Israël – zat in een ambulance met twee andere vrijwilligers tijdens een routinedienst toen hij plotseling een bus, vol met kinderen en tieners, midden op een kruispunt in een drukke straat in Tel Aviv zag stoppen.


En toen merkte Ido op dat de buschauffeur gespannen naar zijn borst greep.


De ambulance stopte onmiddellijk naast de bus en het team stelde vast dat de bestuurder in de greep was van een acuut hartinfarct.


Terwijl ze wachtten op de komst van een mobiele intensive care afdeling (MICU), bevestigden ze een hartmonitor aan de buschauffeur en dienden ze reanimatie en twee schokken van hun defibrillator toe. Toch verloor hij het bewustzijn.


Zodra de MICU arriveerde, zetten paramedicus Simha Simanduyev en senior EMT Moshe Sasi de reanimatie gedurende 20 minuten voort, inclusief 11 schokken.


Toen de buschauffeur eindelijk weer bij bewustzijn kwam, werd hij overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis waar hij werd om een ​​verstopte slagader in zijn hart te behandelen.


Edelheit zei dat hij "sprong van vreugde" toen hij hoorde dat de buschauffeur buiten gevaar was.


"Het was een heel gelukkig en speciaal moment", zei hij tegen ISRAEL21C.


Onlangs verrasten de buschauffeur en zijn dochter het team met een bezoek aan het MDA-station in Tel Aviv. Hij overhandigde hen een brief.


"Enorm bedankt vanuit mijn hart, ja vanuit hetzelfde hart dat dankzij jou in mijn lichaam klopt", schreef de buschauffeur. “Jullie zijn de engelen die vanuit de hemel zijn gestuurd op een missie om mijn leven te redden en je bent daarin geslaagd. Je vocht voor mijn leven en gaf niet op. Ik leef dankzij uw hulp, en daarvoor dank ik u uit de grond van mijn hart.”
111 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws