israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Spaans-Palestijnse vrouw veroordeeld voor inzamelen geld voor terreurclub PFLP


Leden van de PFLP. Screenshot YouTube


Als onderdeel van een pleidooiovereenkomst heeft een Spaanse inwoner van de Westelijke Jordaanoever woensdag voor de Israëlische militaire rechtbank bekent schuldig te zijn aan het omleiden van Europese hulp naar de Palestijnse terreurgroep PFLP die op de terrorismelijst van de Europese Unie staat, aldus het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en het leger in een persverklaring.


Volgens de feiten, zoals Rashmawi heeft toegegeven, heeft ze jarenlang miljoenen Shekels ingezameld uit Europese landen, voor de "Union of Health Committees", die opereerden namens het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina ( PFLP). Een deel van deze fondsen is overgemaakt om de activiteiten van het PFLP te financieren. Veel documenten werden vervalst door functionarissen in de organisatie en donoren werden opgelicht en bedrogen met betrekking tot het gebruik van deze donatiefondsen.


Rashmawi zette deze activiteiten voort ondanks haar vermoeden dat ze handelde namens de PFLP, en zette haar werk voort, zelfs nadat ze vernam dat de financieel directeur van de organisatie tijdens zijn ambtstermijn een terroristische aanslag op de staat Israël had gefinancierd.


Het vonnis van de verdachte wordt uitgesproken op 17 november 2021 en conform het pleidooi dat aan de militaire rechtbank is voorgelegd en na toelichting op de motivering daarvan, is de militaire rechtbank verzocht aan de verdachte een straf op te leggen van 13 maanden gevangenisstraf, alsmede een voorwaardelijke straf en een boete van NIS 50.000 (€ 14.000)


De verwachting is dat Israël deze getuigenis zal gebruiken als bewijs ter ondersteuning van hun aanwijzing in oktober van zes Palestijnse NGO's als terroristische organisaties die werden beschuldigd van het doorsluizen van Europeesche subsidies naar de PFLP en andere terreurgroepen.

78 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws