top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

SpaceIL zal worden bijgestaan ​​door Sim Dot Space, met hybride laboratorium voor landen op de maan


Simulatie van de landing van het Genesis 2-ruimteschip in het Sim dot Space-simulatiesysteem. Foto SPACEIL


SpaceIL is een samenwerking aangegaan met het Israëlische bedrijf Sim Dot Space, een hybride laboratorium en een systemische digitale simulatie zal bieden die 'droog' training van de Genesis 2-missie mogelijk maken.


Dit is een laboratorium dat de extreme omstandigheden in de ruimte in het algemeen en op de maan in het bijzonder simuleert, waardoor uitgebreide tests kunnen worden uitgevoerd op de "Beresheit 2"-landers nog voordat de missie de ruimte in wordt gelanceerd en om te identificeren hoe elke reeks commando's zal ervoor zorgen dat het ruimtevaartuig reageert.


De bemanningen van SpaceIL oefenen operationele procedures voor het landen van de landers, terwijl ze trainen in het oplossen van problemen en noodsituatie


De oprichters van Sim Dot Space Assaf Levin en Amir Note waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het hybride laboratorium en de digitale simulaties ook van "Bereishit 1" als onderaannemers, en werden geroepen om de vlag te gebruiken ten behoeve van de uitdagingen van Bereishit 2 de expertise die ze hebben opgedaan, zowel van Bereishit 1 als van civiele en militaire projecten die hen van simulaties hebben voorzien sinds ze het bedrijf in 2019 hebben opgericht. De geavanceerde infrastructuur van het bedrijf zal systeemsimulaties in real time uitvoeren die het ook mogelijk maken om tijdens de missie zelf, vergelijkbaar met de Genesis 1-missie, de uitvoering van de reeks commando's die nodig zijn in de verschillende stadia van de missie te onderzoeken, door ze eerst in een laboratorium op aarde. Met andere woorden, het laboratorium houdt rekening met de real-time omstandigheden van het ruimtevaartuig, van het stadium waarin het zich tijdens de missie bevindt, enz., en pas nadat het laboratorium heeft geverifieerd dat de reeks commando's die nodig zijn voor de volgende fase waarschijnlijk zal worden ontvangen zonder problemen geven ze toestemming om de reeks commando's in de echte ruimte uit te voeren.


De missie "Bereshit 2" is gepland om records in de wereldruimtegeschiedenis te breken, inclusief een dubbele landing op de maan in één missie en een landing op de andere kant van de maan, tot op heden is alleen China erin geslaagd om daar te landen. Bovendien is het de bedoeling dat het moeder-ruimtevaartuig, de Mekpet, een langetermijnmissie van ongeveer 5 jaar voortzet en een platform zal zijn voor wetenschappelijke onderwijsactiviteiten in Israël en de rest van de wereld, via een verbinding op afstand, waardoor studenten uit landen over de hele wereld om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek in de verre ruimte.Shimon Sharid , CEO van SpaceI-IL: "Om opnieuw geschiedenis te schrijven, in de uitdagende missie van Genesis 2, gebruiken we geavanceerde technologieën en tools ter voorbereiding op de geplande lancering in 2025", zei Shimon Sharid, CEO van SpaceIL.


"We zijn blij dat Sim Dot Space ons vergezelt op reis en ervaring meebrengt van verschillende projecten op het gebied van ruimtevaart en luchtvaart en ervaring van de Genesis 1-missie. We hebben lessen geleerd van Genesis 1 en samen zullen we observeer mogelijke scenario's in het kader van de Genesis 2-missie, we zullen de nodige commando's in de ruimte specificeren en ons zo goed mogelijk voorbereiden op de momenten van de waarheid', zei hij.


Assaf Levin, CEO van Sim Dot Space: "We zijn blij en enthousiast dat SpaceIL ervoor heeft gekozen om ons te integreren in het fascinerende project van Genesis 2. De Genesis 1-missie heeft veel belangrijke internationale prestaties geleverd, waaronder het eerste particuliere ruimtevaartuig dat met succes in een baan om de maan draait, maar wat ons betreft is de laatste missie van Genesis 1 "een zachte landing van een Israëlisch ruimtevaartuig op de maan" nog niet voltooid. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze missie deze keer x 2 succesvol wordt afgerond.


Sim Dot Space is opgericht in 2019 en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en inrichten van hybride laboratoria, en complexe system engineering simulaties op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Levin en Noat hebben meer dan 30 jaar rijke ervaring op het gebied van de activiteiten van het bedrijf in overheids- en civiele projecten, waaronder de ontwikkeling en oprichting van het hybride laboratorium en systeemsimulaties van het ruimtevaartuig "Bereshit 1".
45 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page