top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Special voor Familiedag: 'Ik weet zeker dat hij trots op me is'


Cadet C als kind bij zijn vader. Foto Air Force website


Onderwijs om van de luchtvaart te houden is als "blauw maken", iets in een luchtmacht veranderen - en dit is iets dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Over cadet C, die momenteel pilootcursus nummer 187 volgt, kan worden gezegd dat de "blauwheid" die hij heeft doorgemaakt niet alleen een opleiding is in de liefde voor het korps, maar ook de reden voor de keuzes die hij in het leven heeft gemaakt om samen met zijn broers de herinnering aan zijn vader voort te zetten.


"Sinds hij een kind was, zat hij in de pilotenclub, daarna verhuisde hij naar de zweefvliegtuigclub", zegt Cadet C, een stagiair in Flight Course 187, over zijn vader, wijlen Michael. - Luchtvaart. Na de middelbare school, hij begon een studie instrumentatie en besturing en behaalde daarna een diploma elektrotechniek. Tijdens zijn studie kreeg hij de diagnose diabetes, waardoor hij zijn grote droom om een ​​pilootopleiding te volgen niet kon waarmaken, en moest vrijwilligerswerkprocedures in het leger starten.Hij besloot niet op te geven en deed dienstplicht bij Rafal (Military Equipment Development Authority) als munitietester, en het was zijn taak om de producten te testen die voor de IDF werden geproduceerd.


De liefde voor de luchtvaart is echter nooit gestopt. De vader van cadet C wist alles van vliegtuigen: "We zagen dan een vliegtuig voorbijkomen en dan vertelde hij me erover", zegt cadet C opgewonden. Zo maakte de liefde voor de luchtmacht deel uit van het wezen dat hij zeker doorgaf aan zijn drie kinderen. "Op Onafhankelijkheidsdag kwamen we naar het Air Force Museum op het terrein, en ik herinner me hoe trots hij was op iedereen die naar de BST (Flight School) kwam."


Cadet C kwam al in 2012 met zijn hele gezin naar BST nadat zijn neef een pilotenopleiding tot gevechtspiloot had afgerond. Daarna kwam hij weer toen zijn oudere broer zich aanmeldde voor de pilotenopleiding. "Het was mij duidelijk en mijn broers dat we de cursus wilden volgen. We hebben de volgende vader aangenomen', zegt cadet C.


In 2017 kwam zijn vader om het leven bij een auto-ongeluk en cadet C was ongeveer drie jaar voordat hij in dienst trad. Toen kwam er een noodlottige beslissing: "Voor het ontwerp stond ik op een kruispunt tussen professioneel voetballen, wat ik het grootste deel van mijn leven heb gedaan, of investeren in studies. Ik koos voor sport en vloog een jaar naar Europa." spelen", legt hij uit. Hij kwam in het voetbal zoals elke kleine jongen die begint te spelen, maar hij legt de beslissing om terug te keren van zijn professionele carrière in het buitenland als volgt uit: "De corona bracht me terug naar Israël, en toen besloot ik dat voetbal niet goed genoeg voor me is. Ik vind het niet leuk genoeg om de militaire dienst op te geven".


Na zijn terugkeer in Israël voltooide hij zijn toelatingsexamen en begon hij met selecties voor de cursus, die hij met succes afrondde. Hij kwam naar de cursus met het gevoel dat zijn vader hem steunt, ook al is hij er fysiek niet bij. "Aan het begin van de cursus was het erg moeilijk", vertelt Cadet C. "Ik voelde dat ik 101 procent moest geven. Daarom bleef ik in mijn hoofd herhalen waarom ik dit deed."


Cadet C en zijn neef. Foto Air Force website


Nu blijken de broers wel eens over de cursus te praten, omdat zijn oudere broer maar kort in de cursus zat. "Mijn moeder steunt me en ze zei: 'Je bent de zoon van je vader, natuurlijk zul je van de luchtvaart houden en er goed in zijn'. Ze heeft veel verschillende opvattingen over vader, dat hij ons van bovenaf ziet." Toen ik Cadet C vroeg: "Heb jij ook bepaalde momenten dat je voelt dat je vader trots op je is?" Hij antwoordde dat het ontvangen van de officiersspeld een hoogtepunt was. Vliegcursuscadetten ontvangen de speld aan het einde van de tweede fase van de cursus, de "basis" fase, na twee dagen reizen, navigeren en uiteindelijk het beklimmen van de citadel. "Van zijn kant is dit een moment dat ik me herinner dat bijzonder opwindend was, ik voelde dat ik zeker wist dat hij trots op me was."

Cadet C ontvangt de officierspin aan het einde van de basisfase. Cadet C met zijn broer en moeder. Foto Air Force website

68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page