top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Speciale boodschap van President Herzog ter ondersteuning van Joodse gemeenschappen over de hele wereld

Screenshot YouTube


President Isaac Herzog heeft vandaag, donderdag, een dringende boodschap van steun afgegeven aan Joodse gemeenschappen over de hele wereld in het licht van de dramatische heropleving van het antisemitisme en na de vijandelijkheden en intimidatie tegen Joodse studenten op campussen in de VS in het bijzonder.

In zijn speciale toespraak zei president Herzog:

“Aan onze zusters en broeders, aan onze vrienden op campussen en in Joodse gemeenschappen in de Verenigde Staten en over de hele wereld, aan degenen die het Joodse volk en de staat Israël bijstaan ​​en verdedigen, aan alle mensen van goede wil: van Jeruzalem, de hoofdstad van de staat Israël, ik zeg u: het volk Israël steunt u. We horen je. We zien de schaamteloze vijandigheid en bedreigingen. We voelen de belediging, de schending van het geloof en de schending van de vriendschap. Wij delen de zorgen en zorgen.

We zien prominente academische instellingen, hallen van geschiedenis, cultuur en onderwijs vervuild door haat en antisemitisme, aangewakkerd door arrogantie en onwetendheid, en gedreven door morele tekortkomingen en desinformatie. Wij kijken met afgrijzen toe hoe de wreedheden van 7 oktober tegen Israël worden gevierd en gerechtvaardigd.

We horen je. Wij erkennen uw heroïsche inspanningen. Wij zijn bij u, en wij zijn er voor u.

Geconfronteerd met geweld, intimidatie en intimidatie, terwijl gemaskerde lafaards ramen kapotgooien en deuren barricaderen, terwijl ze de waarheid aanvallen en de geschiedenis manipuleren, staan ​​we samen sterk. Samen zullen we doorgaan met het opbouwen van een bloeiende, levensbevestigende natie.

Terwijl zij zingen voor de Intifada en genocide, zullen wij – samen – werken aan de bevrijding van onze gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden, en strijden voor burgerlijke vrijheden en ons recht om te geloven en erbij te horen, voor het recht om trots, vreedzaam en veilig te leven, als Joden, als Israëliërs – waar dan ook.

Volgende week viert het Joodse volk Jom HaSjoa, Holocaust Memorial Day. We zullen spreken over de donkere tijden uit het verleden, en we zullen ons het wonder van onze wedergeboorte herinneren: in ons oude thuisland, de Joodse, democratische staat Israël, en in de hele Joodse wereld.

Samen zullen we overwinnen.

In het licht van deze angstaanjagende heropleving van antisemitisme: wees niet bang. Wees trots. Sta sterk voor je vrijheid. Israël staat aan uw zijde. Israël zorgt voor je. Wij zorgen voor jou. We zijn hier voor jou.

We zullen betere tijden kennen. En samen zullen we zeggen: Am Yisrael Chai .”

398 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


R Thomasson
R Thomasson
May 02

Soms gebeuren dingen die naderhand een zegen zijn. Misschien zou men de uitbarsting van anti Joodse sentimenten, vooral in de VS, als een ware zegen zien. Dankzij de situatie in Nazi Duitsland werden gevluchte Joodse en niet Joodse wetenschappers aan de Manhattan Project werken. Hadden de Amerikanen de Chinese wetenschapper Qian Sanqiang in 1955 niet terug naar China gestuurd, zou het land niet in no time een derde nucleaire macht worden. Zou nazi Duitsland geen Joden vervolging kennen, dan zou Gotthard Glas niet in 1936 naar Palestina vluchten, en in 1953 de Uzi ontwikkelen. Dezelfde kan nu ook gebeuren. Joodse wetenschappers en briljante Joodse studenten. Als de huidige zombie regering intelligent genoeg zijn, dan zal hun komst een zegen zijn.

Like
bottom of page