top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stadsbos en andere wonderen van Open House Tel Aviv 2023


Open Huis Tel Aviv 2022 deelnemers buiten het historische Drisco Hotel. Foto door Yael Schmidt via ISRAEL21c


Een rondleiding door de gerevitaliseerde verkeersgebieden van Tel Aviv en het stadsbosinitiatief zijn hoogtepunten van het 16e jaarlijkse Open House-weekend, Israëls grootste architectuurevenement.


Open House, gepland voor 18 tot en met 20 mei, biedt meer dan 180 rondleidingen, vergaderingen en lezingen in openbare gebouwen, privéwoningen en openbare ruimtes in de stad.


Veel van de designerlofts, stadsvilla's, unieke synagogen, architectonisch belangrijke openbare gebouwen, merkwaardige bouwplaatsen, pleinen en tuinen zijn normaal gesproken niet in de openbaarheid, aldus ISRAEL21c.


Open Huis-deelnemers krijgen een kijkje in het toekomstige metrostation van Tel Aviv. Foto door Benny Bloomer via ISRAEL21C


Onder de tours die dit jaar voor het eerst beschikbaar zijn, zijn:


Jitschak Sadeh-park

Rondleidingen van een half uur door dit stadsvernieuwingsproject zullen de creatieve ontwerpideeën van het park presenteren, waaronder een Land of Israel-bos, een moerbeiboompergola, een ondergronds opvang- en infiltratiebassin voor regenwater, een ecologisch zwembad en fitness- en speeltoestellen.


De "revolutie!" tour

Dit op vervoer gerichte evenement zal de inspanningen van de hele stad laten zien om verkeersopstoppingen en voetgangersopstoppingen te verminderen en het reizen door Tel Aviv aangenamer te maken. Initiatieven zijn onder meer verbrede trottoirs, meer dan 2.000 nieuw aangeplante bomen, verbeterde infrastructuur en toegevoegde rijstroken en fietspaden voor het openbaar vervoer.


Onder de vele andere rondleidingen die worden aangeboden – waarvan vele alleen op reservering – zijn een islamitische rechtbank in Jaffa, de residentie van de Franse ambassadeur, de eerste moderne Joodse begraafplaats in Tel Aviv-Jaffa, het gerenoveerde Bloomfield Stadium, het Gagon Home for the Homeless , Tel Hubaz Agricultural Farm, Kuchinate Afrikaanse vrouwenweverijcoöperatie en Maine Friendship House .


Voor meer informatie, klik hier.64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page