top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Staf-chef IDF: "We gaan niet terug naar hoe het vroeger was"

Foto IDF woordvoerder


Woensdag heeft de stafchef samen met de commandanten van Divisie 146 een rondleiding gekregen aan de Libanese grens en de situatie aan de grens beoordeeld.


“We gaan niet terug naar hoe het vroeger was,” zei de stafchef, luitenant-kolonel Hertzi Halevi. “Ik bedoel, het is om verder te gaan, het is om het te vestigen en de bewoners hier terug te brengen, en we brengen de hele grenslijn, naar een andere situatie die veel veiliger zal zijn.


Onze rol als uniformdragers is om de eerste optie voor te bereiden, om daar heel goed op voorbereid te zijn, voor de strijd. En wat er ook gebeurt het komende jaar, er zal veel actie zijn."


‘Luister, ik heb altijd in de reserveformatie geloofd, zeg ik, om de ernst hier op deze manier in het veld te zien is heel, heel indrukwekkend. Er is iemand om te vertrouwen,’ vervolgde de stafchef, ‘ga zo door, goed en sterk.


Ook een hele grote inspanning, vertel dit aan alle soldaten, goed gedaan om voor de reservisten, studenten, werknemers, zelfstandigen en de staat te zorgen, we zullen hier middelen inzetten, we werken heel hard."


‘Mensen komen, dat weet ik,’ concludeerde de stafchef, ‘in de eerste plaats voor de missie die heel opvallend en het belangrijkste is, en we zullen er ook voor zorgen dat de staat op de juiste manier terugbetaalt, omdat mensen echt geld verdienen, en een offer brengen dat zeer veel waardering waard is. Het is goed om jullie te zien."
316 weergaven0 opmerkingen
bottom of page