top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Staf-chef tegen gewonden: "je hebt je leven gegeven"


Screenshot YouTube


“Beste IDF-gewonden en gewonden,” begon de stafchef, luitenant-kolonel Hartzi Halevi, “De staat Israël is al bijna acht weken in oorlog. Een oorlog voor het huis tegen een vijand die dood en verderf in zijn vlag graveerde.


Wij vechten als een machtig leger in naam van de heiligheid van het leven. Handel volgens de moraal, volgens de waarden van rechtvaardigheid waarop het land is gegrondvest, als schakel in de keten van generaties.


Tegenwoordig bevinden we ons in een stilte die gericht is op het terugbrengen van de ontvoerden naar huis. Dit is een allerhoogste doel, en we zullen ons er non-stop naar blijven streven en elke gelegenheid benutten om de ontvoerden terug te brengen. Het zal een lange oorlog zijn en we zullen ertegen vechten totdat we de doelstellingen ervan hebben bereikt. We zijn vastbesloten om de vijand opnieuw met kracht te bestrijden, en we zullen niet stoppen totdat we Hamas zowel op regerings- als militair vlak hebben ontmanteld.”


‘Zelfs in deze tijd’, vervolgde hij, ‘herdenken we degenen die met ons hebben gevochten in voorgaande oorlogen, tijdens routinematige veiligheids- en defensiemissies. Degenen zoals jij weten dat oorlog een zware en pijnlijke prijs heeft, maar het is noodzakelijk. deze dagen zijn niet gemakkelijk voor jou. De bezienswaardigheden en verhalen zijn moeilijk voor ons allemaal, maar voor jou nog meer. Jij die gewond raakte in onze rechtvaardige oorlog, jij was bereid je op te offeren voor de verdediging van het land, door jouw blessure je hebt een leven gered."


“Sommigen van jullie liggen nog steeds in ziekenhuizen, en sommigen van jullie zijn al naar huis teruggekeerd en tegenwoordig beginnen jullie aan een reis van rehabilitatie en herstel. We omarmen de gewonden met lichaam en ziel.


Soms is de verwonding niet fysiek of zichtbaar en hebben wij, de commandanten, de verantwoordelijkheid om u te identificeren, behandelen en u op deze reis te begeleiden. In één adem voelen we je rugwind pulseren in alle krijgers en hoop in onze gelederen blazen.


Ik beloof je, onze geest is sterk, we zullen vechten met kracht van geest en vastberadenheid, net als jij zullen we winnen en de wederopstanding en nieuw leven garanderen. Jullie zijn de helden, jullie waren en zullen altijd deel uitmaken van de IDF-familie. Ik stuur jullie een warme knuffel”, besloot hij.


345 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page