top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stafchef Kochavi: "Geweld tegen IDF-soldaten is crimineel en moet worden veroordeeld"


Screenshot Twitter


Mogelijk voelen jonge settlers zich gesteund door de opkomst van extreemrechts, want de laatste weken is er een toename te zien van geweld van settlers tegen IDF-soldaten. Dit maakte dat IDF-stafchef Kochavi en premier Lapid met een ernstige veroordeling van dit geweld kwamen.


De afgelopen nacht ontstond er een gewelddadige rel naast de stad Huwara, met tientallen Israëlische burgers, waarbij ze stenen naar Palestijnse voertuigen gooiden.


IDF-soldaten die in het gebied waren en onder leiding van de bataljonscommandant, opereerden om de rellen te verspreiden.


De soldaten werden aangevallen door de burgers, die pepperspray sproeiden op de bataljonscommandant en een andere soldaat.


Later bespoten de burgers twee extra soldaten bij het knooppunt Tapuah.

IDF-stafchef Kochavi kwam hierna met een verklaring: "De IDF veroordeelt met klem het geweld dat tegen de soldaten werd gebruikt. Geweld tegen de veiligheidstroepen is crimineel gedrag.


Gewelddaden uitgevoerd door burgers die worden beschermd door de soldaten, is een wangedrag dat moet worden aangeklaagd en krachtig moet worden bestreden."


Premier Yair Lapid bestempelde de kolonisten die troepen aanvielen als 'gevaarlijke criminelen'.


"De Joodse relschoppers die gisteravond met geweld de IDF-soldaten in Huwara hebben aangevallen, zijn gevaarlijke criminelen die zonder aarzeling en met alle ernst moeten worden aangeklaagd en gestraft", zei Lapid op Twitter.


“Ze brengen het leven van onze soldaten in gevaar en schaden de staat Israël. Ik versterk de strijdkrachten in het veld en de bataljonscommandant van de parachutisten en hun soldaten die daar zijn om het volk van Israël te beschermen”, voegde hij eraan toe.


65 weergaven0 opmerkingen
bottom of page