top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Start van de "Tal Shamayim" -eenheid en overdracht van geavanceerd waarschuwings- en detectiesysteem


“Elevated Sensor” waarschuwings- en detectiesysteem. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Israel Missile Defense Organization (IMDO), onderdeel van het Defense Development and Research Directorate (DDR&D) binnen het Israëlische Ministerie van Defensie (IMOD), heeft het “Elevated Sensor” waarschuwings- en detectiesysteem aan de IDF geleverd.


Vandaag vond een ceremonie plaats met deelname van de DDR&D-directeur, Brig. Gen. (Res.) Dr. Daniel Gold, de bevelhebber van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin, directeur van de US Missile Defense Agency, vice-admiraal Jon A.Hill, IMDO-directeur dhr. Moshe Patel en de ATC van de IAF Commandant. De ceremonie markeerde de overdracht van het 'Elevated Sensor'-systeem voor vroegtijdige waarschuwing en detectie aan de IAF, waar het zal worden voorbereid voor operationeel gebruik.


"Elevated Sensor" is een systeem in de lucht op een van 's werelds grootste aerostaten. Het systeem zal geavanceerde detectie en waarschuwing van verschillende bedreigingen mogelijk maken en zal een extra element zijn bij het genereren van een volledig beeld van de luchtcontrole voor de verdediging van het Israëlische luchtruim. Het systeem is ontwikkeld via een samenwerkingsprogramma tussen IMDO en de US Missile Defense Agency (MDA). Het High Availability Aerostat System (HAAS) is ontwikkeld en geproduceerd door TCOM, een Amerikaans bedrijf; ELTA, een dochteronderneming van Israel Aircraft Industry (IAI), ontwikkelde een geavanceerd radarsysteem.


Het operationele vermogen van de "Elevated Sensor" zal belangrijke luchtgegevens genereren die een aanvulling vormen op andere IAF-luchtverkeersleidingssystemen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De "Elevated Sensor" in Noord-Israël zal geavanceerde bedreigingen voor de staat Israël detecteren en zal een aanvulling zijn op een andere High Altitude Sensor Aerostat in Zuid-Israël.


IAF Air Traffic Control houdt constant toezicht op het Israëlische luchtruim. De IAF coördineert luchtbewegingen en missies en beheert het Israëlische luchtruim om het luchtruim van de staat Israël te verdedigen.


De Commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin, zei tijdens de ceremonie: “De Israëlische luchtmacht staat voor grote uitdagingen in Noord-Israël en we zijn voorbereid op elke dreiging. Het operationele systeem 'Elevated Sensor' vormt een belangrijke aanvulling op de bestaande Air Traffic Control-mogelijkheden. Het nieuwe systeem geeft de Israëlische luchtmacht een geavanceerder en nauwkeuriger vermogen om de lucht van Israël te verdedigen.”

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page