top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Startup-incubator nabij de grens met Gaza is weer actief

De SouthUp-incubator in de Gaza-envelop is terug en beter dan ooit. Foto met dank aan SouthUp via ISRAEL21c


De verwoestende Hamas-aanvallen van 7 oktober op de Gaza-grensgemeenschappen van Israël (de “Gaza-envelop”) en de oorlog die door deze aanvallen werd aangewakkerd, eisten een zware tol van de SouthUp-bedrijvenincubator , die in 2017 werd opgericht om technologisch ondernemerschap in die regio te bevorderen.


SouthUp heeft twee locaties: één in Sha'ar HaNegev net buiten Sderot en de andere in Kibbutz Nir Am. Veel ondernemers en arbeiders werden met hun gezinnen uit hun huizen geëvacueerd. Anderen werden opgeroepen voor uitgebreide militaire reservedienst.

Maar de afgelopen weken zijn de ondernemers en arbeiders begonnen terug te keren naar de locatie van Sha'ar HaNegev, en op 17 april is het centrum in Nir Am volledig heropend.

Een andere hoopvolle en positieve ontwikkeling is dat vier nieuwe startups zich hebben aangesloten bij de 27 bestaande portfoliobedrijven van SouthUp op het gebied van agritech , foodtech , medische technologie , schone technologie , IoT en meer:


Dig Robotics , dat trainings- en controlesystemen ontwikkelt om de productiviteit en efficiëntie van mijnbouwlocaties te verbeteren.


VineRobotics , dat een slim, op AI gebaseerd robotsysteem ontwikkelt voor de teelt en verbetering van wijngaarden.


MindsView , dat begeleiding, training en medisch advies op afstand biedt bij kritieke gebeurtenissen en behandelingen met behulp van augmented reality-technologie.


Robin Medical Systems , dat een systeem ontwikkelde voor het volgen van de positie en richting van miniatuursensoren tijdens een MRI-scan om te helpen bij het uitvoeren van de test op kinderen of gehandicapte volwassen patiënten.


En twee bestaande portefeuillebedrijven hebben zojuist de financieringsrondes afgerond.

BioTip (een foodtech-startup die wegwerpstickers ontwikkelt die de versheid van producten zoals vlees, vis en gevogelte waarnemen) zal het nieuwe kapitaal van particuliere investeerders en verschillende subsidies gebruiken om een ​​productiefabriek in Sderot op te zetten en de regelgevingsprocessen in de Verenigde Staten te voltooien.


ZutaCore (die een niet-geleidende oplossing voor vloeistofkoeling ontwikkelt voor servers en datacenters om het elektriciteitsverbruik en de gasuitstoot aanzienlijk te verminderen) gebruikt de miljoenen die het heeft opgehaald om zijn wereldwijde infrastructuur uit te breiden.


Bovendien zei Gil Shwarsman, CEO van SouthUp: “In de komende weken zullen we een regionaal impactfonds lanceren dat zal investeren in startups in de incubator of in andere zaadbedrijven die actief zijn of klaar zijn om hun activiteiten naar de westelijke Negev-regio te verplaatsen.


We hebben contact met institutionele en particuliere investeerders in Israël en de rest van de wereld en de reacties die we krijgen zijn zeer indrukwekkend.”


Shwarsman zei dat we, na een bevriezing van bijna zes maanden, “het begin van herstel in het gebied zien met belangstelling van investeerders die de noodzaak begrijpen om investeringen in startups te combineren met winstpotentieel, samen met een echte zionistische visie [betreffende] de wedergeboorte van de omliggende landen. gebied. Dit is het echte antwoord om het land weer voorspoedig en bloeiend te maken.”


Binnenkort zal de hoeksteenlegging plaatsvinden voor de bouw van een nieuw complex van 3.300 vierkante meter nabij het treinstation van Sderot, dat plaats zal bieden aan ongeveer 60 bedrijven en naast werkruimtes onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria zal omvatten.

SouthUp heeft onlangs een aanbesteding gewonnen van de Israel Innovation Authority en het Ministerie van Economie en Industrie om in samenwerking met verschillende andere entiteiten een innovatiecentrum op te richten in de Westelijke Negev.


145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page