israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Steinhardt Museum of Natural History Tel Aviv laat bezoekers zien hoe je klimaatverandering aanpakt


Een nieuwe tentoonstelling in het Steinhardt Museum of Natural History in Tel Aviv gaat op een interactieve manier in op de klimaatcrisis. Foto door Dor Kedmi via ISRAEL21C


Zoals je misschien hebt gemerkt aan de hand van bijvoorbeeld alle bosbranden, overstromingen en ondraaglijk hoge temperaturen waarmee we het afgelopen jaar zijn vereerd, en natuurlijk het rapport van gisteren van het VN-panel, is klimaatverandering niet langer een futuristische, wetenschappelijke discussie, maar een al te reële uitdaging voor de mensheid.


Een nieuwe tentoonstelling in het Steinhardt Museum of Natural History in Tel Aviv genaamd "Global Warning: The Climate, the Crisis and Us" illustreert de klimaatcrisis, de impact ervan op Israël en de rest van de wereld, hoe we allemaal kunnen helpen de escalatie ervan te stoppen .


Museummedewerkers, wetenschappers en experts werkten meer dan een jaar samen om de tentoonstelling samen te stellen, die bezoekers de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over klimaatverandering presenteert en hen door interactieve stations leidt die kernkwesties en fundamentele concepten belichten.


Een station over broeikasgassen toont foto's die zijn gemaakt met behulp van high-tech apparatuur die de niveaus van de uitstoot van broeikasgassen op verschillende locaties in Israël benadrukken. Een station op zeespiegelstijging illustreert hoe het waterpeil sinds de industriële revolutie is veranderd in verhouding tot de eigen lengte van de bezoekers.


In het station over CO2-voetafdruk kunnen bezoekers de CO2-voetafdruk van hun dagelijkse activiteiten of gewoontes berekenen met behulp van een online persoonlijke CO2-voetafdrukcalculator die voor de gelegenheid is gemaakt.


Bezoekers worden aangemoedigt 'wisselagenten' te worden


Bezoekers van de Global Warming-tentoonstelling in het Steinhardt Museum of Natural History worden aangemoedigd om zelf de klimaatcrisis te bestrijden. Foto door Dor Kedmi via ISRAEL21C

Gedurende de hele tentoonstelling moedigen de producenten bezoekers aan om 'agenten van verandering' te worden, waarbij ze uitleggen hoe de crisis kan worden verzacht en tips geven over hoe eenvoudige, alledaagse veranderingen kunnen worden doorgevoerd ten voordele van het milieu.


"Het museum hecht veel belang aan het blootleggen van de gegevens over de klimaatcrisis en het toegankelijk maken van deze brandende kwestie, ondanks de complexiteit ervan, voor een zo breed mogelijk publiek om het in het middelpunt van de publieke discussie hier in Israël te plaatsen", zegt de museumdirecteur. regisseur, Alon Sapan.


"Het medium van een museum creëert een mogelijkheid om een ​​complexe realiteit en de processen die deze veroorzaken te illustreren en te simuleren, naast voorspellingen voor de toekomst, en dit alles rekening houdend met de ervaring van de bezoekers en het stimuleren van nieuwsgierigheid."


Sapan zei te hopen dat deze tentoonstelling "vragen oproept, maar ook mogelijkheden biedt om persoonlijke gewoonten te veranderen."


Het museum maakt deel uit van de Universiteit van Tel Aviv, die onlangs het multidisciplinaire Center for Climate Change Action lanceerde onder auspiciën van de Porter School of the Environment and Earth Sciences. Het centrum zal samenwerken met partners uit de industrie, de academische wereld en de overheid, in Israël en in het buitenland, in een poging om technologische oplossingen te ontwikkelen, het publiek bewust te maken en milieuwetgeving en -beleid te promoten.

31 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws