top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging Covid besmettingen blijft doorgaan; weinigen laten zich vaccineren


Screenshot YouTube


Coronavirus-tsaar Salman Zarka waarschuwde donderdag dat COVID-19-infecties toenemen en drong er bij de Israëli's op aan om binnenshuis maskers te dragen en andere voorzorgsmaatregelen te nemen.


Hij zei dat het aantal mensen dat met het virus in het ziekenhuis werd opgenomen de belangrijkste zorg was, met 15-20 patiënten die ziekenhuizen per dag binnenkwamen terwijl de Omicron varianten BQ.1.1 en BQ.1 zich onder de bevolking verspreidden.


Slechts drie procent van de 470 ernstig geïnfecteerde in de afgelopen maand had het meest recente vaccin gekregen, zei hij, en slechts 314.920 mensen zijn gevaccineerd tegen Omicron, volgens statistieken van het ministerie van Volksgezondheid.


Op donderdag werden 14.136 mensen op het Covid virus getest, waarna bleek dat 1.621 van hen met het virus besmet bleken te zijn. Dat betekent 11,47% test positief.


In totaal zijn er in het land 13.021 mensen met het virus besmet, waarvan er 160 in de ziekenhuizen zijn opgenomen, met 59 van hen in kritieke toestand waarvan er 53 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het aantal mensen dat aan de gevolgen van Covid is overleden is gestegen naar 11.906.63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page