israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging mensen met COVID-19; iedereen met lage immuniteit kan 3e vaccinatie krijgen


Screenshot YouTube


Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde vanmorgen de besmettingscijfers van zaterdag waaruit bleek dat er 261 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen en het aantal actieve patiënten is gestegen tot 4.130. Tegelijkertijd werd bekendgemaakt dat mensen met een lage weerstand vanaf vandaag een derde vaccinatie kunnen krijgen.


Zaterdag werden 50.325 mensen op het coronavirus getest, en bleek 0,6% het virus bij zich te dragen, een daling met 0,1% vergeleken met vrijdag toen er 531 nieuwe besmettingen werden geteld bij een positiviteitspercentage van 0,7%.


Er zijn nu 4.130 actieve coronapatiënten in het land waarvan er 3.443 verplicht in een coronahotel zitten en 75 in de ziekenhuizen liggen. Van hen worden 44 aangemerkt als ernstig, met 14 hen als kritiek waarvan er 12 aan de beademing zijn aangesloten.


Het dodental staat op 6.436.


Vanaf vrijdag 16 juli moet iedereen die in Israël arriveert, na de test op Ben Gurion Airport verplicht in quarantaine totdat de uitslag van de test bekend is.


Inmiddels heeft het ministerie van Volksgezondheid meegedeeld dat mensen met een lage immuniteit vanaf vandaag een derde injectie van het Pfizer-vaccin kunnen krijgen.


Minister Horowitz zei in een gesprek met de publieke omroep KAN "dat de zorgverleners zullen bepalen wie de in aanmerking komende patiënten zijn". De mogelijkheid is beschikbaar voor diegenen die zich in specifieke omstandigheden bevinden, bijvoorbeeld diegenen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan of kankerpatiënten die een chemokuur ondergaan.


Volgens Channel 13 nieuws op zaterdagavond, is de regering bezorgd over de toename an het aantal nieuwe besmettingen overweegt het daardoor de opening van de grenzen voor buitenlanders op 1 augustus opnieuw uit te stellen, nu tot 1 september.


Later vandaag komt het zogenaamde coronakabinet opnieuw bij elkaar om de situatie te bespreken en eventuele nieuwe beperkingen af te kondigen.


Zo ligt er een voorstel op tafel om iedereen die een bruiloft of evenement wil bezoeken een recente negatieve coronatest moet overleggen. Ook ligt er een voorstel om het 'Groene Paspoort' weer van stal te halen, waardoor niet-gevaccineerden zullen worden geconfronteerd met beperkingen.

202 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws