israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging nieuwe Covid besmettingen zet door


Screenshot YouTube Rambam Ziekenhuis


De een paar dagen geleden ingezette stijging van nieuwe dagelijkse Covid-19 besmettingen in Israël zet door, zo blijkt uit de vanmorgen bekendgemaakte Covid cijfers over woensdag.


Het ministerie van Volksgezondheid heeft dan ook het advies uitgebracht om in alle binnenruimten en op plekken waar grote groepen mensen bij elkaar komen, een gezichtsmasker te dragen.


Er wordt vooralsnog niet overgegaan tot het geven van een vijfde boostershot, mogelijk dat dit in augustus of september zal gaan plaatsvinden, ook zal er geen wijziging in het beleid plaatsvinden.


De aankondiging dat er geen onmiddellijke verandering in het beleid zou komen, kwam uren nadat coronavirus-tsaar Salman Zarka zei dat Israël aan het begin lijkt te staan ​​van een nieuwe golf van Covid besmettingen.


Op woensdag werden 20.966 mensen op Covid-19 getest, waarna bleek dat 4.674 van hen het virus bij zich bleken te hebben. Het positiviteitpercentage van 22,29% wijst op een snelle verspreiding van het virus. Ook het R-cijfer wijst in die richting, dat stond woensdag op R-1,19.


Het aantal mensen dat besmet is met het virus bedraagt nu 22.587, opnieuw een stijging van ruim 3.000 t.o.v. dinsdag.


Inde ziekenhuizen liggen echter slechts 88 ernstig zieke Covidpatiënten, waarvan 29 in kritieke toestand met 24 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur zijn er geen Covidpatiënten overleden, zodat het totaal aantal doden op 10.867 blijft staan.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws