top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging nieuwe virus besmettingen gaat door; top expert waarschuwt voor tienduizenden besmettingen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Terwijl de stijging van nieuwe dagelijkse besmettingen in rap tempo doorgaat in Israël, waarschuwde één van de top experts voor mogelijk 15.000 - 20.000 nieuwe dagelijkse besmettingen in de komende weken.


Vrijdag waren tot 3 uur 'smiddags 1.502 nieuwe besmettingen in Israël geteld, waardoor het aantal actieve patiënten inmiddels is gestegen naar 10.698.


Het aantal patiënten in de ziekenhuizen blijft echter laag, 120, waarvan 88 ernstig ziek zijn met 38 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Eran Segal, een computerbioloog van het Weizmann Institute of Science, en een van de topadviseurs van het coronaviruskabinet en de WHO, zegt dat ondanks dat Omicron een mildere ziekte veroorzaakt dan eerdere varianten, de snelheid waarmee het virus zich in het land verspreidt, de ziekenhuizen waarschijnlijk nog steeds zal belasten in de komende weken.


"We zullen mogelijk een enorme overloop in ziekenhuizen kunnen zien en mogelijk vijftien of twintigduizend nieuwe besmettingsgevallen per dag bereiken", zei Segal vrijdagavond bij Channel 12 News.


Segal merkte op dat gegevens uit het Verenigd Koninkrijk momenteel aantonen dat Omicron half zo ernstig is als de vorige variant, terwijl gegevens uit Denemarken drie keer minder ernstig zijn in vergelijking met Delta. "Zelfs als we ontdekken dat het twee keer minder ernstig is, zullen we waarschijnlijk nog steeds een grote overloop in ziekenhuizen zien", voegde hij eraan toe.


"Als Omicron het land op een vergelijkbare manier zou treffen als Engeland en Denemarken, zal Israël zo'n vier miljoen gevallen zien in de komende infectiegolf", waarschuwden topfunctionarissen van het ministerie van Volksgezondheid", volgens Channel 13 News.


Het reproductiepercentage van het virus, of "R" -getal, bleef ook donderdag geleidelijk stijgen en staat nu op 1,34, tegen 1,02 begin december.

223 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page