israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Strategisch-operationele ontmoeting tussen de IDF en het US Central Command (CENTCOM) afgesloten


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Afgelopen donderdag werd de strategisch-operationele ontmoeting tussen de IDF en een delegatie van hoge functionarissen van het US Central Command (CENTCOM) afgesloten.


Centraal in de bijeenkomst stond een gezamenlijke tafeloefening, waarin een dialoog werd gevoerd over gedeelde regionale veiligheidsuitdagingen en gezamenlijke voorbereidingen voor scenario's van regionale escalatie. Ook bespraken de militairen de mogelijkheden voor uitbreiding van de operationele samenwerking.


De delegatie bezocht het gebied van de Blue Line. Daar maakten ze een rondleiding door een veiligheidsbarrière die was gebouwd als onderdeel van het Northern Shield (Magen Hatzafon)-programma. Tijdens het bezoek werd een reeks strategische en inlichtingenbriefings geleid door hoge functionarissen van beide legers.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


De bijeenkomst duurde drie dagen en omvatte de deelname van de plaatsvervangend commandant van het US Central Command, James Malloy, de commandant van de Negende Luchtmacht, luitenant-generaal Gregory M. Guillot, die naar verwachting de komende weken plaatsvervangend commandant wordt van het US Central Command, commandant van het US Naval Forces Central Command, de Vijfde Vloot en de Combined Maritime Forces van de US Navy, Brad Cooper. Daarnaast namen de plaatsvervangend chef van de generale staf, MG Herzi Halevi, het hoofd van het directoraat Operaties (J3), MG Oded Basiuk, het hoofd van het directoraat Strategische planning en samenwerking (J5), generaal-majoor Tal Kelman, de Bevelhebber van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, de opperbevelhebber van de Israëlische marine, David Saar Salama en de Defensieattaché in Washington, Hidai Zilberma deel.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, had een ontmoeting met de delegatie voor een discussie en een gezamenlijke evaluatie van regionale veiligheidsuitdagingen.


Deze bijeenkomst is weer een volgende stap in het verdiepen en versterken van de militaire samenwerking tussen de IDF en de Amerikaanse strijdkrachten na de overgang van het verantwoordelijkheidsgebied van de IDF van EUCOM naar CENTCOM.41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws