top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Studie Hebreeuwse Universiteit: te veel zoetheid in producten schrikt klanten af


Foto via ISRAEL21C


Uit een onderzoek van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem (HU), gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Foods , bleek dat producten die als "te zoet" werden beschouwd, consumenten vaak teleurstelden.


Het onderzoek is uitgevoerd door Kim Asseo, student aan het HU's Institute of Biochemistry, Food Science and Nutrition aan de Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food and Environment, en onder supervisie van HU-smaakexpert prof. Masha Niv.


Na analyse van ongeveer 560.000 beoordelingen van 31.000 voedingsproducten die beschikbaar zijn op Amazon en iHerb, ontdekten ze dat 10 procent van de beoordelingen verwees naar de zoetheid van de producten.


En recensenten hadden de neiging om lagere scores toe te kennen aan producten die ze te zoet vonden.


"Ondanks de populaire mening is het niet voor iedereen het geval dat zoeter lekkerder betekent", zegt Niv tegen ISRAEL21C.


Klanten die klaagden dat producten te zoet waren, gaven ze een ster minder (van de vijf) dan degenen die geen last hadden van zoetheid.


Niv legde uit dat de beoordelingen die voor het onderzoek in aanmerking werden genomen, niet die van "seriële klagers" bevatten.


De studie onthulde ook dat de belangrijkste boosdoener die verantwoordelijk is voor overzoetheid de kunstmatige zoetstof Sucralose is.


Asseo zei dat de resultaten van het onderzoek belangrijk zijn "niet alleen om redenen van volksgezondheid, maar ook voor de voedingsbedrijven zelf, zodat ze kunnen bogen op een gezondere productlijn en deze gezondere producten kunnen verkopen aan klanten die ze echt lekkerder vinden."
42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page