top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sylvan Adams Emergency Room in Ichilov medical Center in Tel Aviv geopend


Premier Lapid (2e van rechts), Sylvan Adams (3e van rechts), president Herzog (3e van links). Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Yair Lapid en president Isaac Herzog woonden vandaag, donderdag, de inwijdingsceremonie bij voor de Sylvan Adams Emergency Room in het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv.


Ook aanwezig waren de burgemeester van Tel Aviv-Yafo, Ron Huldai, minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz, leden van de Knesset, Ichilov CEO Prof. Roni Gamzu, Sylvan Adams, artsen, verpleegkundigen, andere functionarissen.


Voorafgaand aan de ceremonie maakte premier Lapid een rondleiding door de nieuwe spoedeisende hulp en de verschillende afdelingen, samen met prof. Gamzu en Sylvan Adams.


Sylvan Adams is o.a. bekend als eigenaar van het Israël Premier Tech wielrenteam.


Een van de nieuwe ER-robots in Tel Aviv Sourasky Medical Center begeleidt een patiënt. Foto met dank aan Tel Aviv Sourasky Medical Center


Premier Lapid tijdens de ceremonie: “Ik prijs u voor het bouwen van deze nieuwe spoedeisende hulp, de grootste en meest geavanceerde van het land. Het zal niet alleen de inwoners van Tel Aviv dienen, maar die van het hele land. Het zal ervoor zorgen dat de burgers van Israël snel, geavanceerd en op hoog niveau worden behandeld.


Deze eerstehulpafdeling combineert het allerbeste dat de staat Israël te bieden heeft: ons ongelooflijke menselijk kapitaal dat de beste artsen, verpleegkundigen en medische teams ter wereld produceert, en de technologie van de hi-tech natie die hen uitrust met de meest geavanceerde hulpmiddelen om te strijden voor onze gezondheid.


De Israëlische traditie zegt: 'We laten niemand achter' of in jouw geval: 'We laten niemand achter bij de ingang van de eerste hulp.'


De Joodse traditie is er een van mededogen en wederzijdse verantwoordelijkheid. Dit model van Joods-Arabische coëxistentie zou ook trots moeten zijn bij elke burger van Israël. Dit alles wordt dagelijks gerealiseerd in dit ziekenhuis en over het hele gezondheidssysteem.


Ook al is het vandaag een feestelijke dag, we kunnen de kreet van de medische teams niet negeren, die dagelijks worden geconfronteerd met onaanvaardbaar geweld in de ziekenhuizen en klinieken. Wie een verpleegster of een arts, een verpleger of een afdelingsmanager aanvalt, valt het hele volk van Israël aan.


Ik heb de wetshandhavingsinstanties opgedragen dit aanhoudende geweld met ijzeren vuist aan te pakken. Ik beloof u dat we elk voorstel dat is ontworpen om u te beschermen, zullen steunen en bevorderen, net zoals u ons beschermt. De medische teams worden niet in de steek gelaten.


Zelf inchecken in de nieuwe eerstehulpafdeling van Tel Aviv Sourasky Medical Center. Fotomet dank aan Tel Aviv Sourasky Medical Center


Sylvan, we zijn allebei kinderen van Holocaustoverlevenden. Jij groeide op met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de staat Israël, voor de volgende generatie, voor zijn gezondheid en zijn waarden. Je vader Marcel, gezegend is zijn herinnering, zou vandaag zeker trots op je zijn geweest. Namens de staat Israël, bedankt.


Vanaf hier stuur ik mijn wensen voor een volledig herstel naar degenen die het nodig hebben. Ik wil alle medische teams bedanken voor de lange diensten, onder moeilijke omstandigheden, de overbevolking en vooral voor jullie diepe missiegevoel.


De artseneed zegt: 'En zorg goed voor het leven van de mens vanaf de baarmoeder, en laat zijn welzijn al uw dagen uw voornaamste zorg zijn. Help de zieke, wie hij ook is, of hij nu vreemdeling of buitenlander is, gewoon of nobel. Vergroot wijsheid en verslap niet omdat het jouw leven is en daaruit leven voortkomt.'"


42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page